Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ti amo

Dieta małego dziecka

Polecane posty

Gość ti amo

Witam mamy Chciałam zapytać jak wygląda mniej więcej codzienna dieta Waszych minimum rocznych dzieci? Czy chętnie jedzą? Co im przygotowujecie i w jakich ilościach? Czy trzymacie się kurczowo tych wszystkich zasad żywienia, którymi nas media atakują? Czy jak dziecko nie chce jeść to mu pozwalacie nie jeść czy macie jakąś metodę? Dajecie jakieś słodycze? Proszę o wypowiedzi :)

Gość ti amo
up

Gość ti amo
podnoszę

moj z synek ma 1,5 roku i zjada wszystko chetnie. nie przepada tylko za kanapkami. zjada wiecej, gdy mu spiewam :) ze slodyczy to herbatniki tylko zjada. a to dlatego, ze mycie zebow to koszmar. cudem uda mi sie przetrzec ze dwa zabki i koniec. ja tez mam pytanie: czy dajecie dziecku w tym wieku normalne, krowie mleko pasteryzowane? czy nadal musze kupowac modyfikowane?

Gość ti amo
ja nadal karmię piersią (mała ma 14 m-cy), ale czasem daje jej też kakao lub kawę Inkę na krowim mleku. Modyfikowanego w ogóle nie lubi.

Gość Miliana23
krowie po roku mozna spokojnie podawac przegotowane robic na nim budynie kaszki itp i dawac do picia

Gość an2anet
moja córcia ma skonczone 16 mies i co do jedzenia to jest to katorga musi byc czyms zajeta zeby jej wcasnac do buzi jedzenie,praktycznie nic nie je,teraz nauczyla sie wypluwac jutro ide z nia do lekarza moze cos poradzi

Gość Phryne
a zapytam tutaj moze ktos odpowie. Czy moge dodawac do zup 6,5 malucha(wiadomo papki) troche swiezego koperku? WYdaje mi sie ze tak ale na wszelki wypadek spytam:)

Gość matmazela
mleko krowie podaje się dopiero po 3 roku życia

Gość matmazela
koperek chyba nie zaszkodzi :D

Gość Phryne
No mysle... A maly ma wiecznie jakies problemy z brzuchem, teraz na przyklad 3 dzien bez zalatwienia sie. Juz sama nie wiem co mam z tym robic. Przerabialam surowe jablko i sok sliwkowy jak kazala pielegniarka i nic. Kiedys go zamurowalo na tydzien. A jak u innych maluchow to wyglada?

Gość kaskadaaa
16 miesięcy ja daje córce mleko w niebieskiej torebce. To jest krowie tylko z proszkowane, sama na nim się wychowałam. Moja córka je słodycze i uwielbia wszystko co słodkie. Co do mycia zębów to nas masakra raz da sobie myć a raz żadną siłą jej nie zmusisz do otwarcia buzi. Co do jedzenia to nie wszystko lubi ale mniej więcej już wiem co zje a co nie. uwielbia zupy! Jajka je tak średnio wiec zazwyczaj raz w tygodniu tylko je, co do ryb to nie znosi. Podstępem zje paluszki rybne.ale też nie tak często jak powinna. Pije dużo słodzonego, je czipsy. Nadwagi na pewno nie będzie mieć bo rodzice raczej chudzielce a ona teraz waży tylko 10 kg.