Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja opinia .....

odruch wymiotny u dzieka

Polecane posty

Gość moja opinia .....

mój synek ma 2,5 latek bardzo mało je jest typowym niejadkiem ale nie to mnie martwi bardzo często ma odruch wymiotny jak je i nie tylko przy nowych pokarmach tylko zje kilka gryzów kanapki a po którymś gryzie ma odruch wymiotny albo zwymiotuje byłam z tym u lekarza jak synek był młodszy ale powiedział że to może tak być bo smaki i konsystencja pokarmu jest dla niego nowa zaczęło się to jak synek zjadał pokarmy mniej zmiksowane kiedy trzeba już dziecku mniej miksować/. Czy któras mama miała tez taki problem?

Gość dotiuszaaa
Mój syn obecnie ma prawie 5 lat i również ma odruch wymiotny, ale kiedy chce coś wymusić. Zawsze jak płacze, wpada w spazmy to albo ma odruch albo po prostu wymiotuje. Moim zdaniem to jest sposób na odwrócenie naszej uwagi. W twoim przypadku może być tak, że zwyczajnie nie chce tego jeść i znalazł sposób aby wymigać się od jedzenia. Może rób mu jedzonko kolorowe, układaj jakieś wzory i bawcie się że teraz zjemy nosek misia, a teraz łapkę :P Staraj się odwracać mu uwagę, zagadać go itd

MOja córka ma ponad 4 lata. Też miewa odruchy wymiotne, a też jest typowym niejadkiem, aż się dziwie. Kał oddaje od 2 do 3 razy dziennie a je bardzo mało. Jak jej podaje obiad, weźmie 2 czy 3 łyżki i już za 4 razem był odruch wymiotny. Najwyrazniej nie jest głodne nie ma ochoty jesc. Wiadomo, to nic normalnego, trzeba sie udac do lekarza, bo jak dziecko je malo lub wcale nie bedzie sie dobrze rozwijac i moze nawet do anemii doprowadzic. Nie wiem od czego ilosc pkarmu dla dziecka zalezy dlaczego inne dzieci sie zajadaja a moja jakos niebardzo ma apetyt. Ja jak nie mam apetytu tez nie zjem, a jak by mi ktos wciskał to bym mu zwróciła dalej niż widziała. Ale jedno jest pewne... brak apetytu nie wróży nic dobrego. Idz do lekarza, kup sanastol czy sanostol ( ja podaje jedną żelkę z witaminami co sw rodzaju jednej lyzki sanastolu ) ponoc poprawia apetyt dziecka, lecz nie oczekuj ze po pierwszej łyżeczce zacznie wybierac wszystko z lodówki :) Pozdrawiam

Gość moja opinia .....
sonostol nie działa żelek nie je wcale nawet tych zwykłych bez witamin daję mu viovit bobas i to też nie rozrobiony w wodzie bo takiego nie chce.