Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DPSI

Diploma in Public Service Interpreting

Polecane posty

Gość DPSI

Czy ktos może z was robil lub robi ten kurs? Chciałabym coś więcej wiedzieć o tym kursie.

Gość dpsi..
ja zdawalam egzamin

Gość kaczy kuperegaerge
ja sie zastanawiam wlasnie czy robic sobie ten kurs, w zeszlym roku ukonczylam community interpreting level 3 i pracuje jako tlumacz w szpitalu, wiem ze po DPSI mozna pracowac dla Policji lub w sadzie

Gość DPSI
ja robie teraz ten kurs ocja LAW i jest bardzo ciezko , bardzo duzo materialu przerabiamy.chcialam sie dowiedziec czy macie jakies materialy.ja mam pelno , slownik polsko ang prawniczy , glossary i ksiazki.chetnie sie podziele

Gość peknieta detka
a gdzirobisz ten kurs DPSI? ja szukam jakiejs dobrej szkoly w Londynie, zastanawiam sie czy trzeba miec dobra znajomosc prawa aby sie zalapac, studiowalam angielski w Polsce, ale swlonictwo prawnicze jest dla mnie obce, robilam kurs na tlumacza pisemnego, ale zrezygnowalam bo starsznie niski poziom i bbardzo nudne zajecia, teraz mysle, zeby isc w strone tlumaczen ustnych

Gość DPSI
kurs robie w manchesterze. nie musisz znac prawa , aby isc , bo tam cie wszywstkiego ucza. ja mam wysoki poziom.i naprawde duzo sie wyniesie z kursu.jedyny problem jest taki,ze trzeba samemu siedziec w domu i sie uczyc i mam bardzo duzo tlumaczen , 2 bardzo duze tlumaczenia na tydzien.

Gość peknieta detka
ale tlumaczenia pisemne rozumiem? wlasnie to mnie troche przeraza, ze bedzie ciezko pogodzic prace na caly etat ze szkola, w zeszlym roku zrobilam community interpreting i mimo, ze kurs o wiele latwiejszy bylo bardzo duzo prac domowych, duzo wypracowan, ile Twoj kurs trwa? ja znalazlam tutaj w LOndynie taki co trwa pol roku, tylko, ze bardzo drogi jest

Gość DPSI
to są tłumaczenia ustne jak sama nazwa wskazuje Diploma In Public Service Interpreting. Na moim kursie robimy dwa duze tłumaczenia pisemne. Kurs trwa do konca maja , a w czerwcu są egzaminy , jest 5 części o ile sie nie myle , nie musisz wszystkiego razem zdawac. ja mam opcje law , jest jeszcze HEALTH , GOVERMENT. Za kurs zaplacilam jakies 1700 funtow , w te cene wliczone egzaminy.

Gość peknieta detka
dzieki za odpowiedz, tow sumei podobna cena tutaj jest, cos okolo 2 tys, a pracujesz juz jako tlumacz?

Gość DPSI
tak ja pracuje cały czas jako tłumacz (ustny) , a papier napewno sie przyda , bo te bardziej intratne stanowska wymagają papierka.

Gość peknieta detka
ja myslalam o pracy dla Policji, dzieki za wszystkie infromacje, przemysle jeszcze czy dam rade w tym roku szkolnym zrobic ten kurs, ja na razie robie troche tlumaczen usntych, ale dla szpitala i job centre oprocz tego mam inna prace na caly etat wiec juz sama nie wiem czy warto rzucic to i zajac sie calkiem tlumaczeniami czy nie....

Gość DPSI
dęrtka , ale ogolnie mysle , ze samemu da sie przygotowac do egzaminu , tylko trzeba mniec wszystkie notatki i wiedziec czego sie uczyc...za drogo ten kurs kosztuje

Gość peknieta detka
ja myslalam o pracy dla Policji, dzieki za wszystkie infromacje, przemysle jeszcze czy dam rade w tym roku szkolnym zrobic ten kurs, ja na razie robie troche tlumaczen usntych, ale dla szpitala i job centre oprocz tego mam inna prace na caly etat wiec juz sama nie wiem czy warto rzucic to i zajac sie calkiem tlumaczeniami czy nie....

Gość DPSI
wsama mam ten dylemat , bo poszperalam troche na forach i z tego co ludzie pisza , czasami jest cięzko...ale grunt to mirc dobry plan i wiedziec czego sie chce , jak chcesz to zostaw maila do msiebie i mozemy popisac wiecej

Gość DPSI
Jezeli dfla policji , to warto zrobic law option , albo metropolitan test , choc sma przyznam , ze nie mam pojecia jak on wyglada.

Gość peknieta detka
sorry dwa razy to samo wyslalam, ja pewnie bym nei miala tyle samozaparcia aby sie samemu uczyc, inaczej jak w szkole jestes a inaczej jak sie trzeba zerbac w domu, pewnie kwestia silnej woli, nie iwem jak w Manchesterze, ale w Londynie jest bardzo duza konkurencja jesli chodzi o tlumaczy i to dla mie wlasnie najwiekszy dylemat jest,

Gość DPSI
musisz sobie przemyslec wszystko dokladnie , to jest pytanie dopiero , bo skoro tyle kasy na kurs wydamy , to chcemy aby sie zwrocilo , a jak ci idzie teraz z tlumaczeniami , jest mmozliwosc , abys miala wiecej zlecen? ja pracuje dla roznych agencjii

Gość peknieta detka
hej, maila musze nowego zalozyc, bo moj obecny zostal zainfekowany kompletnie i probuje uratowac, ale bede zagladac tu na forum i Ci podam, jeszcze raz dzieki za wszystkie infromacje, P.S. koleznaki znajoma pracuje tez jako tlumacz gdzies w Manchesterze, ciekawe czy sie znacie, ma na imie Asia

Gość peknieta detka
ja na razie robie malo tlumaczen, dopiero zaczelam sie tym zaomowac, kiedys robilam za darmo dla znajomych zeby zdobyc doswiadczenie, moj dylemat jest tez taki ze mam dobra prace teraz na caly etat tylko dosc nudna.....i juz sama nei wiem czy isc w tlumaczenia calkiem i porzucic to co robie czy pracowac caly czas w tej pracy i tylko czasmi cos tlumaczyc.eh za duzo dylematow heheh

Gość DPSI
Hej detka zalozylam chwilowy email drkjsnep@wp.pl jak chcesz mozesz na niego do mnie napisac i ja moglabbym ci dac info i materialy jakbys sie zdecydowala na dpsi. tylko jak bys miala na niego pisac , daj tutaj znac , bo nie bede caly czas zagladac na moj falszywy email. pozdrawiam

Gość czarnawdowa1234
mnie tez interesuje ten kurs. z tego co wiem bardzo trudno go zdac , bo zdaje tylko 35 procent i tylko sie zdaje raz w roku. Probuje zdobyc jakies miaterialy do cwiczen.kurs jest za bardzo drogi ...

Gość veryhardtopass
trzeba być na poziomie zaawansowanym, aby zdać ten egzamin.MOja kumpela też zdaje w 2012 już trzeci raz.

Gość usmiechnij sie ponad to
Gratuluję znajomości języka, w uk jeden na pięciu mówi po angielsku.

Gość Dolores_
witam podnosze topic, jestem zainteresowana zrobieniem kursu na tlumacza, czy sa tu jakies osoby co zrobly? jake kursy, gdzie i za ile? dziekuje za wypowiedzi:)

Gość peknieta detka
hej, dawno mnie tu nei bylo, widze, ze jednak topic nie umral, wysalam maila do Ciebie DPSI, ale nei wiem czy doszedl bo ja dostalam wiadomosc zwrotna ze wystapil blad...

Gość peknieta detka
hej, dawno mnie tu nei bylo, widze, ze jednak topic nie umral, wysalam maila do Ciebie DPSI, ale nei wiem czy doszedl bo ja dostalam wiadomosc zwrotna ze wystapil blad...

Gość DPSI
hej. dostalam maila , juz ci odpisalam

zrobienie tego kursu DPSI kosztuje 800 funtow bez egzaminu. do tego kase za egzamin w 6 2012 trzeba zaplacic do konca stycznia. to jest 600 = Plus oplata dla centrum egzaminacyjnego min 280-500 funtow , 280 kosztuje w londynie.materialy , jak chcesz zamowic z iola kosztuja jakies 200 funtow do tego dochodza podreczniki , slowniki , glosaries , to kosztuje nastepne 250 funtow... ja dysponuje wszystkimi materialami i moze moglybysmy sie powymieniac????? egzamin sklada sie z 5 czesci 1.whispered trsanslation (najtrudniesze chyba) 2.simulan 3.sight translation 4.pisemna czesc z angola na polski 5.pisemna czzesc z pols na angtielski Egzamin zdaje sie raz w roku , we wrzesniu , wyniki sa dopiero pod koniec wrzesnina , w listopadzie sa poprawki. EGZAMIN ZDAJE TYLKO 30 % ludzi podchodzacych do egzaminu.Posiadanie papiery liczy sie jako licencjat

Gość Dolores_
hej dzieki za wpisy.Zastanawiam sie czy to ma sens dla mnie ten kurs jesli wlasnie mam licencjat z anglistyki? czy ten kurs otwiera drzwi do pracy jako tlumacz czy to jakis tylko etap do tego?

Ten certifikat owtwiera ci droge do bycia tlumaczem , masz oficjalnie potwierdzony dokument, ze znasz ten angielski.poza tym majac ten dyplom , zarobisz wiecej .bedziesz mogla byc wpisana do rejestru tlumaczy-musisz miec ten dokument plus czterysta godzin praktyki.pozdrawiam