Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po 35 roku zycia

Ciąża po 35 roku

Polecane posty

Gość po 35 roku zycia

Czy myslicie ze po 35 roku zycia można myslec o ciąży czy juz nie bardzo

Gość no wiesz.....
to,ze po 35 r.ż to co?że juz jedną noga w grobie?? Nie żartuj:) Mam 35 lat i w czerwcu zostałam mamą cudnej córeczki:)Pozdrawiam:)

Gość po 35 roku zycia
Ostatnio usłyszalam ze skoro staram się od kilku miesiecy i jakos nie moge zajsc w ciążę to pewnie jest to wina wieku, powinnam pomyslec wczesniej a nie labidzic teraz

Gość po 35 roku zycia
ja mam juz jedno dziecko, ale że zycie jest jakie jest to dopiero teraz staram sie o drugie, i cóż skoro mi nie wychodzi to slysze ze juz nie powinnam ze jestem za stara itd, a wyniki badan mam naprawde dobre

Gość a jest ktoś kto urodził
dziecko po usunięciu szyjki macicy ? Przepraszam ,że tak może od tematu, ale jestem po takiej operacji mam córeczkę, ale myślałam o rodzeństwie , słyszałam,że lepiej nie ryzykować no i lekarz powiedział mi to samo :(

Gość gdyby baby miały rodzić
do 30tki to by nie miały menopauzy w okolicach 50tki, nie ? Jezu, normalnie nie mogę pojąć takiego rozumowania jakie dominuje w polsce, że rozmnażać się można tylko przez 15 lat od pierwszego okresu - czyli do 30tki najpóźniej. Bo potem to już same dałny się rodzą, matka -babcia i inne bzdury. Dziwne, że w innych krajach babki rodzące po 40tce to absolutna norma, a u nas wstyd, obciach i siara :D Bo 40tka to już powinna na wnuki czekać. Masakra.

ja mam 36 lat i syna 16 letniego i teraz jestem w 6 tyg ciąży. Upragnionej i dłuuuugo wyczekiwanej. Nie czuję się staro, nie interesuje mnie też że ze "smarkulami" będę prowadzała dziecko do szkoły. Wyluzuj.

Gość a co do problemów z zajściem
to ja mam 26 lat i od 3 lat się staramy z mężem o dziecko :O Miałam niewykryty zespół policystycznych jajników i teraz mam już ostatni dzwonek na dziecko :( I nie udaje się :( Można być przed 35tką i nie móc zajść, niech się od ciebie odwalą ci co gadaja, że będziesz miała problemy bo za długo czekałaś. Wcale tak nie musi być, tym bardziej, że bez przesady aż tak późno jeszcze nie jest. Chociaż faktycznie nie najwcześniej.

Gość a co do problemów z zajściem
jak o siebie dbałaś, regularnie badałaś, jesteś zdrowa i masz młodego partnera, a nie jakiegoś starszego pana przed 50tką ;) to nie powinno być problemów. Sporo moich znajomych zostało mamami po 30tce. Nie miały większych problemów, a juz na pewno nie takie związane z wiekiem. Będzie dobrze, powodzenia :)

Gość a czemu miałoby się już
nie myśleć o dziecku w tak młodym wieku ? :O

Dziewczyny po trzydziestce, wy młodziutkie jesteście. Ja mam 45 i urodziłam zdrowego synka w tym roku, mój mąż jest dwa lata starszy. Powodzenia!!!

Gość też 35lat
witaj autorko - jedziemy na tym samym wózku :) też mam już synka , tyyyle lat, problemy..... i chcemy aby miał rodzeństwo :) może byśmy się powspierały nawzajem? u mnie 16 dc staranka w toku :)

Gość mama 34 l.
ja mam dwuletnią córkę, a w przyszłym roku zamierzam urodzić drugie dziecko - jak się uda, a będę miała wtedy 35 lat. Wraz z wiekiem maleje u kobiety ilość cykli owulacyjnych i stąd pewnie, co niektóre kobitki mają problem z zajściem w ciążę

Gość po 35 roku zycia
O jak milo mi się zrobiło kobitki, wiecie mam juz 10 letnią córcie, ale zycie samo pisze scenariusz i czasami bardzo nas zaskakuje. Naprawdę bardzo Wam dziekuje za wsparcie, oczywiście bede próbowac dalej i juz chyba mniej przejmować się tym wszystkim

Gość po 35 roku zycia
A ludzie zawsze gadają i beda gadac, a to ze za młoda a to ze za stara i tak w kółko. Z pierwsza ciążą miałam niby odpowiedni wiek - 25 lat, zaszłam bez problemu ale i tak słyszlam docinki, a to ze zaraz po studiach, ze tyle co zaczelam prace, ze jeszcze mam czas na pieluchy itd, a ja po prostu bylam szczesliwa. Teraz tez chce być szczesliwa i po raz drugi poczuć maluszka. Dlatego mam nadzieje ze w koncu mi sie uda, chociaz to jest juz kolejny bezowocny cykl moich staran.

Gość mama 34 l.
po 35 roku zycia - masz rację ludzkim gadaniem nie ma się co przejmować - w końcu nie robimy nic złego. Nasze społeczeństwo już takie jest, że lubi sobie ponarzekać...W Europie Zach. wiele kobiet rodzi ok. 40-ki i dla tamtych społeczeństw jest to normalne.

Gość Wrozby tanie allegro!!!!
ZAPRASZAM NA KORZYSTANIE Z TEJ O TO WROZBY!!!! TAROT 10pytań +analiza problemu+tarot na miesiąc http://allegro.pl/tarot-10pytan-analiza-problemu-tarot-na-miesiac-i1909437393.html TAROT 15 ANALIZ Bardzo Obszernie Moje Podsumowanie http://allegro.pl/tarot-15-analiz-bardzo-obszernie-moje-podsumowanie-i1912906078.html TAROT Konkretna Analiza problemu ODP DO 1 GODZ http://allegro.pl/tarot-konkretna-analiza-problemu-odp-do-1-godz-i1914979317.html TAROT (To Dla Was Kochani) Pyt 1 ZŁ NAJTANIEJ http://allegro.pl/tarot-to-dla-was-kochani-pyt-1-zl-najtaniej-i1915499377.html

Gość też 35lat
Hej - ja też mam 10 -letniego ale- synka :)

Gość loSKAA
moja bratowa do 35 roku zycia robila kariere, doktorat, rozkrecala z mezem firme.po 35 urodzila pierwsza corke, jako 38-latka synka, teraz w wieku 42 lat zostala mama po raz trzeci, synek zdrowy a ona wrocila do wagi sprzed ciazy. moja ciocia urodzila w latach 70-tych corke majac 44 lata!!!byla na porodowce ewenementem, pytali sie jej czy jak bedzie down to odda do adopcji. Dzis moja kuzyneczka ma prawie 40 i na downa nie wyglada.

Gość Wrozby tanie allegro!!!!
ZAPRASZAM NA KORZYSTANIE Z TEJ O TO WROZBY!!!! TAROT 10pytań +analiza problemu+tarot na miesiąc http://allegro.pl/tarot-10pytan-analiza-problemu-tarot-na-miesiac-i1909437393.html TAROT 15 ANALIZ Bardzo Obszernie Moje Podsumowanie http://allegro.pl/tarot-15-analiz-bardzo-obszernie-moje-podsumowanie-i1912906078.html TAROT Konkretna Analiza problemu ODP DO 1 GODZ http://allegro.pl/tarot-konkretna-analiza-problemu-odp-do-1-godz-i1914979317.html TAROT (To Dla Was Kochani) Pyt 1 ZŁ NAJTANIEJ http://allegro.pl/tarot-to-dla-was-kochani-pyt-1-zl-najtaniej-i1915499377.html

Gość Po 35 roku zycia
Hej tez 35 lat, widze ze mamy troche wspolnego, mam gleboka nadzieje ze nam sie uda i zostaniemy szczesliwymi mamami po raz drugi

Gość też 35lat
Witaj autorko :) rzeczywiście cosik mamy wspólnego wspólnego - na razie u nas trwają staranka :) /bez jakiejś przesady oczywiście/ . może coś się wykluje? :). Nie ukrywam, że bardzo bym chciała.... :)

Gość też 35lat
Kurcze coś mnie łapnęło -jakieś choróbsko - krtaniowo mi się pieje. Dostałam wprawdzie jakieś leki, ale mam nadzieję, że nie będzie miało to większego wpływu na ewentualną dzidzie. Co prawda lekarzowi napomknęłam o staraniach, więc żadnych antybiotyków mi nie przepisywał. Generalnie - miód cytrynka, hascosept i drosetux :)

Gość też 35lat
po 35 roku - co u Ciebie słychać?

Gość Po 35 roku zycia
Haha, naprawde duzo wspólnego, ja ledwie uporalam sie z przeziebieniem, ale za to w domu mam szpital, córka juz od kilku dni nie chodzi do szkoly. A co do staran to za ok 3 dni powinnam miec owulacje wiec do dziela, jak zwykle pełna optymizmu......zobaczymy czy sie uda

Gość listopadowe południe
ja miałam 32 lata, a mąż 50 jak urodziło na się dziecko i to w pierwszym cyklu starań. Ludzie nic nie mówią, w każdym bądź razie nigdy nie słyszałam jakiś docinków.