Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 26 tydzien ciazy

Waga rosnie jak szalona to normalne?:((( ponad 0.5 kg tyg

Polecane posty

Gość 26 tydzien ciazy

Witam, Do 20 tc nie przytylam nic, a po 20 tyg waga podnosi sie coraz szybciej i szybciej, tyje tygodniowo czasami 0,5 kg, 0,7kg a czasami nawet 1kg wyskoczylo. To jest normalne? bo ja sie nie znam, to moja pierwsza ciaza, zachcianki mam, pozwalam sobie na 2 dni w tyg w ktorych jem co chce i ile chce. Przytylam juz 4,5kg od 20 tyg. Nie rzyczec zaraz ze jestem jakims pustakiem co dba o swoja wage tylko ale nie wiem czy taki przyrost jest oki i czy to jest normalne i tyle ;)

Gość 26 tydzien ciazy
mialo byc krzyczec* ;))))))))))

Gość 26 tydzien ciazy
hallo nikt sie nie wypowie ?:(((

Gość nestea.....
ja w 1 trymestrze juz przytylam z 6 kg i naprawde sie nie objadalam. jestem przerazona bo to dopiero 17 tydz a ja juz mam na plusie z 7 kg :( a slodyczy jem naprawde malo, juz nie mowiac o innych smieciach. ciagle owoce, dobre obiady, pozywne kanapki a dupa rosnie :( :'(

Gość 26 tydzien ciazy
no teraz jest oki ale czy te tepo tycia od 20 do 26 tyg nie jest zbyt szybkie? bo do 20 ani grama nie przytylam :/

Gość 26 tydzien ciazy
wiec przyrost wagi w ciagu tyg nawet 1kg jest normalny? jak tak to sie ciesze ;) bo juz sie balam ze cos dziwnego sie ze mna dzieje gdy czytalam ze babki tyja rownomiernie z 2kg miesiecznie a ja mam takie skoki;D

Gość a te co są na allegro
"Pierwszy trymestr to czas w którym przyrost wagi jest niewielki. Zazwyczaj w tym okresie waga wzrasta średnio o 3 kg. Jeśli męczą Cię poranne mdłości i zmagasz się z wymiotami, zamiast zyskać, być może nawet stracisz kilka kilogramów. Największy przyrost wagi przypada na drugi trymestr ciąży. Wówczas dziecko intensywnie się rozwija, a Ty możesz zyskać dodatkowo nawet 2 kg miesięcznie. Podczas trzeciego trymestru ciąży w Twoim organizmie może odkładać się woda, Opuchlizna i przybierający na wadze maluszek sprawią, że w ostatniej fazie ciąży przytyjesz około 4 kg."

Gość 26 tydzien ciazy
prawie 2kg to ja mam w 2 tyg:P

Gość mamciuchna
W 15 tygodniu mam prawie 4 kg na plusie, z czego 3 przybrałam w ciagu ostatnich 3 tygodni :/ Trudno, to jest ciąża, jedne tyją mniej inne więcej, będziemy zrzucać po porodzie ;) W pierwszje ciąży przytyłam 20 kg, 4 miesiące później śladu po tych kg nie było ;)

Gość 26 tydzien ciazy
to sie ciesze ;)))))))))))))))))) ja z dieta nie dam rady w ciazy bo teraz taki lasuch jestem i tylko o jedzeniu mysle hehheheheh ;) Moze w III trymestrze apetytt sie zmniejszy i bedzie troche mniej ;))))))) a i brzuch mam dopiero od jakis 3 tyg ;))))))))))

Gość u mnie 30 tydzień
No ja miałam tak jak TY, chyba do 21 tygodnia, miałam niewielki przyrost wagi ok. 3 kg, a pózniej w 6 miesiącu przez 5 tygodni przybyło mi 4 kg, byłam załamana, bo caly czas się tak samo odżywiam, teraz waga już tak nie skacze przez 4 tygodnie przytyłam niecałe 2 kg. W okresie 21 - 26 tydzień dziecko potrafi bardzo intensywnie rosnąć (nawet dwukrotny wzrost wagi z 0,5 kg do 1 kg), a co za tym idzie potrzebne jest więcej krwi, macica się rozciąga i więcej warzy. Jeśli sie nie objadasz i raczej nie jestes slodyczowym łasuchem, to zwalałabym winę na dziecko i tyle :)