Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdynianka123l

czy moge kupic psu tabletki na odrobaczenie bez konsultacji

Polecane posty

Gość gdynianka123l

z weterynarzem?i gdzie takie coś zakupic?

można kupić jedynie u weterynarza. nie wiem w sumie w czy masz problem, bo aby kupić tabletkę nie trzeba psa zabierać ze sobą. musisz podać jego wagę, lekarz Ci da odpowiednią, zapłacisz i tyle

Ja swój zwierzyniec odrobaczam tabletkami dla ludzi. Niestety, są na receptę. Jak będziesz u lekarza rodzinnego, to powiedz, że masz zwierzęta i chcesz się profilaktycznie odrobaczyć wraz z rodziną. Wychodzi zdecydowanie taniej niz u weterynarza.

Gość ffads
ja kupowalam w sklepie z art. dla zwierzat, trzeba bylo podac tylko wage psa

Gość gdynianka123l
i jakie mniej wiecej sa ceny w sklepach zoologicznych? Może lepiej kropelki? Szczeniak ma ok 2 mies

Gość Oczywiście że
kupowałem u weterynarza dla psa 1,5 kg i zapłaciłem aż 5zml.

kobieto jak Cie nie stać aby zapewnić psu podstawową opiekę to po co go brałaś do domu? taki wielki problem pójść do weterynarza i kupić tabletkę, której koszt nie przekroczy 10 zł?! aż się nóż w kieszeni otwiera!

Gość gdynianka123l
a jedna tabletka wystarczy? chyba nie, wiec koszt wiekszy

Gość kaloszka
ja zawsze kupuje sama u weterynarza daje psu teblatki co pol roku chyba jedna tabletka jest na 10kg moj wazy 17kg wiec lekarz stwierdzil zeby dawac dwie tabletki

Gość kaloszka
doczytalam ze to jest szczeniaczek szczeniakowi nie daje sie tabletek tylko kropelki idz z pieskiem do lekarza i tam go odrobacza

Gość motylllova
Też nie rozumiem po co się decydować na psa, jeśli wizyta u weterynarza albo zakup podstawowych środków stanowi taki problem... Pies niestety kosztuje, to nie zabawka.

motyllova dokładnie, też tak uważam. jak można decydować się na psa kiedy kupno zwyczajnych tabletek stanowi problem! szok ;/ trzeba było myśleć przed przygarnięciem pupila!

Gość Max 2
Jacy WY wszyscy jesteście wygadni... Trochę wiary ludzie. Być może rzeczywiście nie warto oszczędzać na psie. W końcu to nasz przyjaciel, członek rodziny. Chciałem się czegoś dowiedzieć na temat odrobaczania psów Po 15 minutach i kilku wizytach na kilku forach zebrałem następujące informacje: 1. szczenię można - a nawet trzeba - odrobaczyć, kiedy ma 3 tygodnie. 2. kurację odrobaczania można stosować co miesiąc, aż do uzyskania przez psa 6 miesięcy. 3. potem można co pół roku, chociaż większość preparatów daję gwarancje tylko na 3 miesiące. 4. są różne preparaty, tabletki, areolole itp. wszystkie można nabyć u weterynarzy, bądz w aptece - bez recepty. A nawet bez psa. Wystarczy podać wagę psa weterynarzowi, lub zastosować się do zaleceń dawkowania na ulotce. 5. wraz z odrobaczaniem psa można odrobaczyć całą rodzinę. Niektórzy zalecają ten sam lek dla psa co dla człowieka. Ponoć taniej, choć nie wiem na ile skutecznie. 6. najlepszym wsparciem kuracji jest profilaktyka: częste mycie misek i zabawek psa, częste mycie rąk po kontakcie z innymi zwierzętaki a także ograniczenie kontaktu psa z zaniedbanymi zwierzętami. Ostrożność na spacerach - psy mają w zwyczaju zjadać psie odchody i potrafą także najzwyczajniej się w nich wytarzać. 7. ceny takich preparatów wahają się w granicach od 8 do 25 złotych. Pozdrawiam wszystkich, którzy zazdroszcą, złoszczą się lub piszą nie na temat.

Gość gość
Tabletki na odrobaczenie kosztuja min 20 zl u weterynarza a do tego weterynarz dolicza sobie dodatkowo za usluge itp, a skoro trzeba odrobaczac co 3 miesiace to wcale malo nie wychodzi. nic dziwnego, ze szukamy innych rozwiazan.

Gość gość
Czytam te wypowiedzi i nie wierzę co czytam jak kogoś nie stać na psa lub jakieś inne zwierzę to po co je bierze i zadaje tak głupie pytania . Biorąc pod opiekę zwierzę powinien zdawać sobie sprawę że utrzymanie zwierzęcia jest drogie zwierzę jak człowiek czasami potrzebuje pomocy weterynarza a to kosztuje, sama mam 3 pieski rasy Cocer Spaniel i ich zdrowie i kondycja jest dla mnie bardzo ważna więc bardzo często chodzą z nimi do weterynarza l nie zadaje głupich pytań i nie robię problemu czy odrobaczenie kosztuje 5 czy 10 zł w piątek właśnie wybierak się z trzema szczeniakami na odrobaczenie i nie robię problemu ile to będzie kosztowało w zeszłym tyg byłam ze szczeniakiem u ortopedy i też nie liczyłam kasy po prostu mus to mus ale po takich wizytach jestem pewna że pieski są zdrowe inszczėśliwe.:-)

Gość gość
utrzymanie psa może, ale nie musi być drogie. Ja np. traktuję go jak członka rodziny i wydaję na jego pielęgnację relatywnie do tego, co w sumie na siebie. takie patrzenie czy jest drogi czy nie moim zdaniem jest podejściem przedmiotowym. pytanie o weterynarza jest chyba retoryczne, jasne, ze jak coś się dzieje, to trzeba do n iego iść i tyle, nad czym się tu zastanawiać ?! A Wy jak jesteście chorzy to, co , całe życie leczycie się na własną rękę? na szczęście mamy swojego s prawdzonego http://www.weterynaria.slask.pl/uslugi.htm -co też polecam innym, żeby mieli zaufanie i stawki na jakie ich stać

Gość gość
A JA MAM PYTANIE! Byłam wczoraj z psem u weterynarza,dostał tabletki wlasnie na to całe odrobaczenie,jednak lekarka napisala na kartce "tabletki do podania 03.08 czyli wychodzi na to,ze za tydzien,dobrze rozumuję? ;)

Gość gość
ja zapłaciłam raz 8 zł (za dehinel) gdy mój pies miał 4 miesiące i ważył 9 kg, a teraz on ma 7 miesięcy i waży 14kg, zapłaciłam 20 zł za milbemax! wg mnie to bardzo dużo, bo to nie antybiotyk tylko profilaktyka i jeśli tyle to kosztuje to dużo osob może z tego rezygnować, nie każdy ma nadmiar pieniędzy, a psa się bierze nie jako luksus tylko jako członka rodziny, ja na sobie oszczędzam, żeby mieć na psa, nawet u biednego człowieka jets psu lepiej niż w schronisku czy na ulicy na dziko, wiec nie mówcie 'jak cie nie stać było nie brać psa"

Gość gość
to jest głupota traktowanie psa jako "to droga zabawa" to głównie puści, snobistyczni właściciele rasowych psów tak mówią, którzy wydają pare tysiaków żeby mieć rasowca :O jak ktoś jest biedny i bierze pieska ze schroniska to jest złym człowiekiem?

Gość dianoliza
Hmmm . Do" gościa "Ja mam 2 pieski ważące po 65 kg. Kocham je i dbam o nie. Chociaż mieszkają na dworze. Na odrobaczenie jednego wydaje około 150 zł. więc proszę się nie dziwić ,że szuka się tańszego rozwiązania. Moje pieski dodatkowo musza zjeść a jeden je dziennie zapewne tyle co pana 3 Pana/ni małe spaniele razem. Więc ponoszę codziennie bardzo duże koszty. Tak jak Pana/ni spaniele moje psy traktowane są jak członkowie rodziny i gotowane maja jedzonko co dwa dni (pyszności na pręgach)w Więc raczej na nich nie oszczędzam. Nie rozumiem skąd oburzenie tym ,że ludzie w tym kraju chcą zapłacić za coś znacznie mniej niż chcą nas skroić weterynarze u których leczenie wychodzi drożej niż leczenie ludzi dokładnie tak samo jest z lekami. Leki dla zwierząt są droższe niż dla ludzi. Choć skład jest praktycznie identyczny . Masz i chcesz to płać. Nie zabraniaj i nie krytykuj innych tylko dlatego ,że szukają innych rozwiązań. I tak na zakończenie NIE MA GŁUPICH PYTAŃ

Gość Andrzej 09
Bardzo się cieszę , że są osoby które opiekują się psem lub psami i chcą im zapewnić należytą opiekę. I kiedy ktoś opiekujący się psem chce wydać mniej za opiekę bez obniżenia poziomu tej opieki to czy to coś złego ? Chce dobrze dla psa, chce mniej wydać. Normalny ludzki odruch dla kogoś kto zarabia np. 1500 zł miesięcznie.

Gość Wari
Też uważam, że szukanie niższej ceny to jest cnota a nie wada. Ja również szukam gdzie mogę kupić Milbemax - u weta płacę co 3 miesiące 59 PLN za 2 tabletki !! Na odrobaczenie na rok wydaje 236 PLN Jak wiecie gdzie można kupić te środki taniej to proszę o informację !! PS: Nie piszcie że jak mnie nie stać to po co mi pies - NIE UMIESZ ODPOWIEDZIEĆ NA PYTANIE TO SIĘ NIE ODZYWAJ - DZIĘKUJĘ ZA POMOC.

Gość Samarytaninka
Tak, masa debilnych właścicieli rasowych psów. Hipokrytycznych prostaków. Bo to wy traktujecie swoje psy jak zabawki. Wy za nie płacicie i macie je tylko po to by sie pokazać kilka razy dziennie na spacerze. To wy wspomagacie sadystycznych sprzedawców psów. A następnie poniżacie normalnego człowieka który wzią kundla z schroniska by miał lepsze życie. Ze nic was wasze psy nie nauczyły tępaki jedne.

Gość gość
sluchajcie, trzeba bardzo uwazac! nie kupujcie nic dla zwierzaka bez pytania weta. moja znajoma kupila kotom tabletki na robaki-przeznaczone dla ludzi-polecil je znajomy lekarz/internista/ ktory odrobaczal nimi psa. kobieta podala je swoim 4 kotom-i po kilku godzinach znalazla je martwe!!! to byly tabletki dobre dla ludzi i psow ale dla kotow zabojcze! takze uwazajcie z tym bardzo! zawsze pytajcie weta!

Gość gość
Mi się też wydaje że takie odpowiedzi z rodzaju "po co pies jak cię nie stać"są zbędne...każdy ma swoja historie i nie każdego stać na bieganie z pieskiem do wet co miesiąc...ja jestem jedną z takich osób :)i nie zastanawiałam się nad tym kiedy znalazłam mojego pieska w kartonie w śmieciach!!!to owczarek...wiec nie kupił go przeciętny kowalski bo go na pewno nie było na to stać....zresztą miał ok 10 tygodni jak go znalazłam i mimo że nie było mnie stać na psa nie miałam serca zawieść go do schroniska....teraz mieścimy się w małej kawalerce a u weta byłam z nim tylko raz przepisał odpowiednie leki i teraz tylko dokupuję:)

Gość psiejskoczarodziejsko
polecam galces z polskiej dystrybucji.mam 40tbl jeszcze do odsprzedania 1tb na 10kg cena 5pln za tabletkę data do 2018 roku

Gość gość
oj ze szczeniakami to jest inaczej niż z dorosłym psem ,idz do weta ,nawet bez psa i spytaj (nie zapłacisz za wizytę bo i tak kupisz tabsy albo każe ci przyjśc z psem i wtedy zapłacisz)

Gość gość
przestańcie ! jak ja przygarniałam psiaka 5 lat temu to miałam własną dobrze prosperujacą DG i nic nie zapowidało że to się zmieni.Niestety ,to Polska i polscy bezkarni urzędnicy. Pieska nadal mam ,ale są trudności finansowe na tyle spore że musiałam prosić toz o pomoc w szczepieniu na wścieklizne,a jak mi piesek w święta zachorował to tez byłam bez grosza i teraz spłacam weta po 20 zł /mc . I co? mam sie pozbyc psa bo nie mam kasy?

Gość Marzena Golebiowska
Nie o tabletkach pisze lecz gość napisał Snobizmem za rasowego psa mieszkam w Anglii i ze schroniska nie dostane żadnego psa bo nie mam pochodzenia a kocham psy wiec kupiłam go w Polsce czy to dla Ciebie Snobizmem nazywamy jesteś przykry

Gość gośćal
Pedanciki co kupują psy po parę tysięcy to biegają co 2 dni do weterynarza bo szkoda stracić tyle kasy przez jakieś chorobstwo