Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina0o0o

Problem z bardzo suchą cerą.

Polecane posty

Gość Paulina0o0o

Od kilku dni mam bardzo suchą skórę, problem pojawił się po stosowaniu maści benzacne. Skóra wokół ust i na policzkach jest bardzo podrażniona, piecze mnie. Dodam że mam cerę mieszaną i nigdy nie miałam takich problemów. Czy wystarczy krem nawilżający na dzień garniera czy muszę sięgnąć po cięższe środki? Może są jakieś domowe sposoby na tak wysuszoną cerę? Proszę o porady.

Gość Paulina0o0o
Na wypryski, moja siostra bardzo ją zachwalała, też spróbowałam. Ani dużo nie smarowałam, ani długo nie stosowała. Wypryski zniknęły za to pojawił się następny problem...

Gość ghrrrhhrr
Po tej maści to normalne. Należy stosować bardzo cieniutką warstwę ponieważ jest to maść wysuszająca (pewnie była stosowana na pryszcze) kupiłam ostatnio krem z garnier do suchej skóry i bez rewelacji. Nie polecam go, po nałożeniu skóra piecze. Polecę jednak krem firmy zepter. Jest to krem do rąk jednak smarowałam nim nieraz również twarz i skóra nie piekła i po chwili była gładka i miękka

Gość Paulina0o0o
Dziękuje za poradę, spróbuje. A po jakim czasie mogę zauważyć poprawę?

Gość Paulina0o0o
Właśnie nie przekonuje mnie ten krem, rzeczywiście zaraz po nałożeniu bardzo piecze mnie skóra. A może jakiś krem z apteki? taki nie dostępny w zwykłej drogerii?

Gość dsnskjnkj
bambino ochronny na noc

Polecam krem apteczny firmy Iwostin, Avene, Urine, Bioderma..wedle uznania. Twoja skóra jest podrażniona, dlatego na aplikację kremu reaguje pieczeniem. Nawilżaj skórę...za jakiś czas wszystko powinno wrócić do normy.

Gość Paulina0o0o
Dziękuje za poradę, nazwy pozapisuje, a któryś jutro kupie w aptece, to chyba będzie najlepsze wyjście

Gość birdy bird
dorzucam jeszcze swoją: Decubal! :) u mnie najlepiej się sprawdził jeśli chodzi o kremy do suchej twarzy