Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lili29

Jak działają firmy roszczeniowe w uk? Claim

Polecane posty

Gość Lili29

Witam chciałabym o jakieś info na temat takich form ponieważ pierwszy raz złożyłam tzw claima, otóż w drodze do pracy, parę metrów od domu ( dodam, że to nie należy do mojej posesji, a ja wynajmuje dom od agencji ) no i się wywróciłam, w skutek czego doznałam urazu kolana, spuchło i krwawilo, po 2 dniach bólu poszłam zrobić rentgen, który nie wykazał złamań a jedynie potłucznie, niestety noga wciąż bardzo boli a na tej drodze są wielkie dziury, po 2 dniach pracy z ta nogą nie dalam rady iść dziś, za to skontaktowałam się z jedną z takich firm i mają badać sprawę, chodzi mi więc o to jak taki9e firmy działają skoro nie biorą pieniędzy? Miał ktoś już z nimi kontakt? Bardzo proszę o odp.

Gość wezma sprawe
jak jest szansa na wywalczenie odszkodowania. I wtedy sobie uszczkna z tej kwoty dla siebie. Nie wiem ile procent, sprawdz sobie.

Gość jgcghjghj
nie biora kasy od ciebie, ale od tej firmy ktora tobie wyplaci odszkodowanie kasy z dnia na dzien nie dostaniesz, schodzi sie okolo dwoch lat, czasem krocej czasem dluzej dobrze sie zastanow, bo gdybys np. z jakis powodow zmienila zdanie i chciala zrezygnowac z tej sprawy to musisz zaplacic firmie ktora cie reprezentuje z wlasnej kieszeni, a to nie male pieniadze ( to tylko taka uwaga)

Gość Lili29
Nie widzę powodów dla których miałabym zmieniać zdanie, dziękuje bardzo za odp

Gość już dość w uk
maz głosił się do takiej firmy raz, miał nr bodajże z reklamy w telewizji.Sprawa była rozstrzygnięta w 2 mc.Dostał kase i nic nie musiał im płacić.