Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ueffe

przeziębiona karmiąca mama

Polecane posty

Gość ueffe

dziewczyny, jak zajmować się małym, 3-miesięcznym niemowlakiem, kiedy samej jest się przeziębioną, ma się katar, kaszel i boli gardło. Chodzi mi, o to , jak zminimalizować ryzyko, że dziecko się zarazi, i jak samej się leczyć,by szybko dojść do siebie.

Gość Miraculum5
Postępuj tak, jak z dorosłym, którego nie chcesz zarazić- nie kichaj mu w twarz :D nie dotykaj ręką, jeśli np zdarzy Ci się na nią kichnąć, tylko umyj itp. Nie ma co się tutaj znowu tak pieścić.

Wiesz w necie przeczytasz ze zakłada sie maseczke, unika opieki nad dzieckiem ile sie da itp. Ja Ci powiem ze ja bylam przeziebiona i nic za bardzo nie robilam oprócz tego ze dbałam szczegolnie o higiene rak, o to by sie prytulac sie do dziecka I maly sie nie zarazil Poza tym w mleku dostaje przeciwciala ktore dodatkowo go chronia przed infekcja

Ja też byłam przeziębiona dosyc mocno bo brałam antybiotyk i cały czas karmiłam ,mały się nie zaraził ,karm jak najczęściej bo tak jak poprzedniczka pisała w mleku mamy są przeciwciała i maluch się uodparnia,oczywiście postaraj się nie kichać na niego i często myj ręce,ja chyba 200 razy na dzień myłam po każdym kichnięciu a z nosa mi się ciurkiem lało,wszyscy w domu byli chorzy a mały nie:)

Gość pkpkpkp
Twój pokarm zawiera przeciwciała, więc dziecko nie zachoruje. Ja miałam infekcję dróg oddechowych, brałam antybiotyki i karmiłam dziecko piersią(miało wtedy 1,5 miesiąca)-tak kazał lekarz(pomimo, że miałam ogromne wątpliwości!) i dziecka nie zaraziłam.