Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna4254

Bykowe, podatek

Polecane posty

Gość Anna4254

Co sądzicie o wprowadzeniu podatku Bykowego dla facetów po 30-tce, którzy nie chcą się ustatkować, nie chcą mieć dzieci i są nieodpowiedzialni społecznie, bezproduktywni - tylko by się bawili.

A co z samotnymi matkami które doją socjal na dzieci, żeby kupić sobie nowe buciki? Bo niestety dużo jest takich. A dzieci na pytanie co najbardziej lubią jeść, odpowiadają że chipsy.

Gość gjj
a co myslicie o podatku od glupoty?? 99% ludzkosci musialoby taki podatek placic

Gość Wromsan
A co z samotnymi facetami, którzy nie potrafią znaleźć sobie kobiety, są sfrustrowanymi prawiczkami po 30-tce i jeszcze takim podatkiej chcesz ich dobić???

Gość Anna4254
--> Wromsan Jest mnóstwo wolnych kobiet, wystarczy że własnie ci faceci obniżą swoje horendalne wymagania i łaskawszym okiem spojrzą na kobiety z nadwagą niezbyt szczodrze obdarzonymi przez naturę urodą, one też wymagają dopieszczenia, a taki podatek zmusiłby naiwnych pseudo-rycerzy do zainteresowania się mniej atrakcyjnymi księżniczkami

nie zdziwiłbym się , gdyby obecny rząd taki podatek wprowadził , oni są mistrzami w opodatkowywaniu wszystkiego w imię lepszego życia i zielonych wysypisk ... ups przepraszam wysp :classic_cool:

Gość Wyti
"obniżą swoje horendalne wymagania i łaskawszym okiem spojrzą na kobiety z nadwagą" czyli jak facet nie chce tlusciocha, to ma horrendalne wymagania? :D🖐️

Gość Wromsan
Aniu! Chcesz łączyć ludzi na siłę? Pomyśl, po latach frustracji taki facet zobaczy młodą parkę - innego faceta z młodą superlaską o jakiej zawsze marzył, a musiał się ożenić z rozsądku z byle kim, aby uniknąć kolejnego podatku. To grozi gwałtem lub morderstwem.

Gość Anna4254
---> Wyti Z wiekiem każdej kobiecie przybywa kilogramów. Nie lepiej zaakceptować to od razu? Poza tym nie nazywaj kobiet puszystych tłuściochami.

Gość gbvfdc
czyli chciałabys ,żeby ktoś sie z tobą ożenił, bo wtedy nie bedzie płacił podatku ? Ale żałość :( A pisze to jako 40latka bez przydziału :)

Gość Wyti
Przybywa, jak o siebie nie dbają.

Gość woooow
to trzeba coś zrobić, żeby nie przybywało. Chcieć to móc. A poza tym nazywanie tłuściocha puszystą w imię jakiejś chorej poprawności polit. czy czegokolwiek innego nie sprawi, że przestanie być spaślakiem. EOT

Moim zdaniem, to idiotyczne.. a jeśli nawet by chcieli wprowadzic taki podatek, to nie wiem, po 50 r.ż?? ale nie po 30stce.. jaki facet się teraz przez 30stka żeni...

Gość Adam29101981
Aniu, ja już kiedyś ten temat analizowałem wszerz i wzdłuż i możesz mi wierzyć lub nie, ale podatek od bezdzietności na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem. Już pomijam fakt, że ukarałabyś w ten sposób ludzi, którzy pragną mieć dzieci, ale blologia im na to nie pozwala. Zresztą, nazwa BYKOWE, czy jak kto woli PODATEK OD BEZDZIETNOŚCI jest złym pojęciem, bo może również dotyczyć osób z dziećmi. Jeśli nie wierzysz w co piszę, to mam dla Ciebie przygotowane wybrane wizje katastroficzne, którą mogą, ale nie muszą Cię spotkać. Zakładam, że obecnie jesteś matką jednego dziecka. Ze swoich obowiązków wywiązujesz się wzorcowo. Państwo Ci pomaga jak może, otrzymujesz ulgi itd. (ja wiem, mówię teraz jak człowiek oderwany trochę od rzeczywistości). Twoje dziecko osiąga wiek pełnoletności, przychodzi do Ciebie i mówi "Mamo, nie widzę dla siebie przyszłości w tym kraju. Lecę za chlebem za granicę". Teraz bardziej brutalne możliwości, jak np. Twoje dziecko trafia na lata do więzienia, bądź co gorsza ginie na przykład w wypadku lub umiera na raka. Widzisz wspólny mianownik do każdej historii? Ja tak. Być może odbierzesz mnie jako człowieka wyzutego uczuć, co akurat nie jest zgodne z prawdą, ale w świetle prawa polskiego, gdyby taki podatek został wprowadzony, to zarówno ja, jak i Ty jesteś osobami bezdzietnymi, a tym samym płacilibyśmy jednakowy podatek. Nikt z rządzących nie płakałby wówczas nad Tobą, że Twoje dziecko zginęło, czy trafiło do więzienia. Obecny system emerytalny jest archaiczny i sprawdza się tylko wtedy, gdy praca jest dla wszystkich, z zastrzeżeniem, ponieważ każda ubywająca "sztuka" za granicę jest osłabieniem dla Państwa, które inwestowało w Twoje dziecko lub będzie inwestował również w moje, myślę, że w niedalekiej przyszłości.

Gość ale to nie ma znaczenia czy
ktos nie ma dzieci bo nie chce, czy nie moze skutek jest ten sam: nie wydaje kasy na te dzieci, nie przyczynia sie do rozwoju spoleczenstwa. wiec podatek placic moze. Oczywiscie uwazam, ze nalezaloby nim objac osoby zarabiajace powyzej sredniej krajowej, bo robienie w biedzie dzieci po to, zeby nie placic podatku i w efekcie placenie wiecej na to dziecko to glupota, a moglby sie tak stac przeciez. Wiec uwazam, ze powinni placic tylko ci co dobrze zarabiają a podnoslabym wiek do 35 lat, dzisiaj 1 dziecko w wieku 33 lat to nic dziwnego przeciez

Gość Adam29101981
Z tym, że jest to temat bardzo delikatny, ponieważ uderza w najskrytsze miejsca osobiste człowieka. Sam na własnej skórze wiem, ile zdrowia i nerwów kosztowało mnie znalezienie odpowiedniej partnerki. Po pewnym czasie człowiek się zniechęca, już przestaje wierzyć w to, że związek ma sens i bynajmniej nie wynikało to z wymagań, jakie stawiałem partnerkom. Po prostu - życie - nie wychodziło, znudziłem się i już. Taki proces odbudowy trwa nawet latami i nie zawsze daje pozytywny rezultat. Hmmm ... teraz pytanie do mojej przedmówczyni - co Twoim zdaniem oznacza pojęcie "wyższe niż średnia krajowa"? Moim zdaniem średnia krajowa nie ma tu nic do rzeczy, ponieważ liczy się stopa życiowa, a ta jest zróżnicowana. Jako przykład wezmę mojego znajomego, 32 lata. Nie zarabia źle, ale wziął kredyt mieszkaniowy i to wcale nie mało. Ponadto jest jedynym żywicielem w domu, mimo że mieszka sam, ale pomaga finansowo rodzicom, którzy są od roku bez pracy. Po odjęciu kosztów kredytu, czynszu i pomocy rodzicom ledwo mu zostaje na swoje potrzeby, a gdzie tu mówimy o wychowaniu dziecka? Druga sprawa - i to też w życia wzięte - w klinice nefrologicznej napatrzyłem się wielokrotnie na osoby młode, które chodzą co drugi dzień na dializę. Takie osoby też karać? A co z osobami bezpłodnymi lub niepełnosprawnymi, w tym także dializującymi się? Adopcja na siłę? Nie sądzę. Tak jak mówię, to jest temat bardzo delikatny, którego nie można traktować powierzchownie, bo jak już pisałem wcześniej, może dotknąć osoby posiadające dzieci.

Gość Co z tego że
Aniu to jeden z najglupszych pomyslow otoz wielu facetow jak i w mniejszym stopniu kobiet nie chce byc w zwiazkach, nie chce malzenstwa,nie chce miec dzieci, kazdy ma prawo zyc jak chce, nie mozna ludzi ZMUSZAC do bycia w zwiazku

Gość ona25xxxxtta
świetny pomysł. nastepnie nalezałoby wprowadzić przymusową inseminację dla wszystkich powyżej 15 roku życia.

Gość cOOle x64
dlaczego tylko dla facetów?

Gość vcxxces
ja mam 29 lat i nigdy nie mialem dziewczy . A bykowe to wymysł pojebanych katoli. Tak samo jak podatek na koscioł . Jestem ateista i nie płace takich podatkow.