Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamkasad

Siedzę i płaczę prosze dziwczyny pomóżcie mi

Polecane posty

Gość zalamkasad

Pracuje na czarno , dowiedziałam się że jestem w ciązy i chciałam żeby pracodawca dał mi umowę na 1/4 etatu przynajmniej tak jak mówił na początku , ze mi da , a tu on mi mówi że mi nie da bo i tak nic mi po tym ;/;/ Nie wiem co zrobić , czy szukać innej pracy czy co . Boje się że ZUS to skontroluje że znalazłam pracę już w ciązy zeby wylko mieć i nic mi się nie będzie należalo. Co zrobić w takiej sytuacji ??

Gość pisałam jako ona
znajdz kogoś kto Ciw fikcyjne zatrudni.Zapłaciśz za składki sama

Gość nostalgiczna zosia
a zalezy ci na tej pracy satysfakcjonują cie zarobki? moze zastanow sie czy warto szarpac w ciazy bez umowy w takiej pracy

Gość zalamkasad
powiem wam że bardziej niż na kasie zalezy mi na ubezpieczeniu a teraz jestem bez niczego ;/;/;/ i co jak wyląduję w szpitalu ;/ i wiadomo chce mieć macierzyński bo tak siedziec w domu i nawet nic mi sie nie bedzie liczylo do lat pracy to tez lipa

Gość nostalgiczna zosia
a teraz jestes zarejstrowana jako bezrobotna czy nie w PUP

Gość zalamkasad
miałam się podpisać na początku października lecz niestety pracowałam i nie mogłam iść na podpis bo był straszny ruch a koleżanka nagle pisze ze nie przyjedzie ;/;/ I mam kare do stycznia, dopiero w styczniu moge sie zapisac znowu :(

Gość nostalgiczna zosia
To za duzo opcji nie masz chyba pozostaje ci czekac do stycznia i sie zarejstrowac a masz meza chlopaka ktory legalnie pracuje bo mogl by cie podciagnac pod swoje ubezpieczenie

Gość dominika_d
zatrudnic sie mozesz nawet 8 mies. ciąży- ZUS nie ma co kontrolowac- masz prawo pracowac cala ciaze i zaczac prace nawet w 8 miesiacu, nic zusowi do tego- potem i tak macierzynski dostaniesz

Gość akurat o ubezpieczenie
nie masz sie co martwic, ciezarna jest ustawowo ubezpieczona!

Gość akurat o ubezpieczenie
Zatrudnic gdzies sie mozesz, ale pomysl z fikcyjnym zatrudnieniem jest ryzykowny - to akurat ZUS chetnie skontroluje :/ No, a nie oszukujmy sie, ciezko bedzie Ci znalezc prace w ciazy. Ew. mozesz pomyslec o wystapieniu do sadu przeciwko temu, kto zatrudnil Cie na czarno, ale takie szarpanie sie w ciazy to tez slaby pomysl. Chyba najlepiej w Twojej sytuacji znalezc sensowna prace na umowe zlecenia lub o dzielo i pogodzic sie z brakiem macierzynskiego.