Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieprawdopodobne a jednak mo..

podział majątku

Polecane posty

Gość zaraz zaraz mmm
hmm .... a swoją drogą jeśli przy sporządzaniu aktu notarialnego powiedzieli ci ze nie uwzględniają Cię "ze względu na koszty" to nieźli są, współczucie z powodu teściów i sprytnego ex-małżonka :(

Gość tralalaazzzz
I to nie są głupoty tylko jak najbardziej słuszny przepis. Jego rodzice i to oni decydują kto ma dostać darowiznę. Tak samo by było w przypadku Twoich rodziców. PS bardzo dobrze o Tobie swiadczy to że bardziej ufasz ludziom na kafeterii niż prawnikowi :D gratulacje :D

Przecież koszty by były takie same, tylko Ty byś podatek płaciła od darowizny.

Gość tralalaazzzz
Jeżeli zachowała kwity na to co włożyła do tego to nie powinno byc zle, cos tam skapnie

Gość niprawdopodobne a jednak możli
dzięki za odp nie jestem po rozwodzie jak niektórzy mniemali i pytam o tę kwestię żeby to uregulować za wczasu :P wcześniej nie mogłam odpisać bo dziecimi musiałam się zająć :D wiem że mąż się zgodzi i nie ma o to problemu żeby przenieść na mnie współwłasność ale myślałam że to co po ślubie dostaniemy to jest wspólne :D i nie będzie trzeba latać po urzędach wiem że to co przed jest odrębne (ja mam działkę w górach :D )i wiem że to jest moja odrębna własność. a co do wkładu na budowę większość faktur jest albo na mnie i męża albo na mnie :P

Gość niprawdopodobne a jednak możli
a nie zaufałam temu prawnikowi bo to niby kumpel męża który mnie nie lubi :P i mąż sam kazał mi się zapytać u innego prawnika ale szczerze to nie chce mi się jechać np po nic :P