Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inka88

marchewkowe pole - o czym?

Polecane posty

witajcie! O czym Waszym zdaniem spiewa lady pank w piosence marchewkowe pole? moj facet stwierdzil ze o trawie.. chce go wyprowadzic z bledu bo wkurza mnie ze wszystko mu sie z tym kojarzy. wiec o czym to?

Gość idzie zima............
posłuchaj to będziesz wiedziała

no wlasnie patrze w tekst i... faktycznie nic innego niz trawa nie przychodzi do glowy

Gość klaudka37373
o komunie!!!!

klaudka serio? a slowa "Marchewkowe o ogrodzie miewam sny W marchewkowym stanie jest najlepiej mi"? prosze rozwin dokladniej mysl ze o komunie :) jak interpretowqac slowa tej piosenki? chce dowalic swojemu facetowi i powiedziec mu ze to nie o trawie!:) pomozcie

Gość jajko niespodzianka
oczywiście ,że o marichuanie.. a dokładniej o fazie po niej. twój chłopak ma rację, a ty jesteś tępa... nie masz sama pomysłu na interpretacje ,a żeby potem udawać przed nim błyskotliwą pytasz o tym na forum...

nie chce udawac blyskotliwej tylko wkurza mnie ze co by nie bylo jemu sie kojarzy tylko z trawa. i chcialam udowodnic mu ze jednak to o czyms innym,..

Gość mnjbhgh
Właśnie wiem :) Tylko pamiętam, że w jednym z wywiadów gitarzysta, wokalista bądź basista ( bardzo dawno czytałem :) opowiadał, że piosenka ta ma pokazać, że polacy są wbijani w pole jak warzywka, chyba... :) Podlewam grzadki za kare, bo nie lubie marchewki." Oczywiscie, tak sie wlasnie zmusza dzieci do jedzenia witamin. Jezeli istnieje niebezpieczenstwo ze bedzie czlowiek musial ganiac po polu z czajnikiem na lbie, to bedzie dziecko wsuwalo marchewki az milo!! :-)))) w czas powstania tej piosenki nic Ci nie mówi ? cenzura sięgała nawet bajek

Gość jajko niespodzianka
Wiele piosenek lady punk i perfektu mówi 'ukrycie' o komunie, ale akurat z tą piosenką źle trafiłaś.. zresztą widać ,że wokalista raczej nie stroni od trawki i nigdy też tego specjalnie nie ukrywał.

nie wiem jakos wczesniej nie skupialam sie na tej piosence.. i nic mi do glowy nie przychodzi

Gość mnjbhgh
za młoda jesteś

Gość to piosenka z
pełnometrarzowego filmu rysunkowego dla dzieci Jacek i Placek (zdaje się) Z lat 80 za komuny, zrobionego psyhodelicznie :D coś jak żółta łódź podwodna ale dla dzieci i piosenka została napisana i skomponowana specjalnie do niego teleranek go reklamował i ta piosenka była główną częścią reklamy :D film i ta piosenka to jeden z hiciorów dzieci w latach 80 :D zobacze na necie, jak znajde to dam linka, pewnie yt starczy

Gość Fineasz i Ferb
To "o dwóch takich..." 🖐️

Gość The Onee
Ten utwór jasno traktuje o komunie, owej pacyfikacji i ukrywaniu prawdy, starsze pokolenie to rozumie... ten utwór dla wielu był wzorem buntu ówczesnych czasów, kiedy to nie można było wypowiedzieć się wprost, fakt faktem tekst pasuje do trawki ale w latach 80-tych ludzie mieli wieksze zmartwienia niz dzisiejsze wyimaginowane problemy głupich smarków chowanych na wzorcach czy to popowych czy rapowych, czy to polskich czy zagranicznych, ktore przewaznie ucza ze wartosc czlowieka zalezy od pojemnosci jego portfela i najdrozszych ciuchow (takich samych jak te o 90% tańszych w normalnych sklepach, no ale fakt bez pedalskiego znaczka jakiejś tam firmy która dorabia się na głupkach)... sam jaram za pięciu ale nie pozwolę zniszczyć tak pięknego wzorca owych czasow, ktore mimo iż jestem z rocznika 89 potrafie doskonale zrozumieć... Dodam tylko, ze utwor nie byl nagrywany specjalnie do bajki tylko zostal w niej wykorzystany.

Gość stained
Lady Pank nagrali całą płytę specjalnie do bajki, a Marchewkowe Pole było jedną z piosenek.

Gość Zębuś
Bardzo mi się podoba jak na wybrany temat wypowiadają się osoby, które nie mają żadnej wiedzy o nim. Pomijając te Panie, które pięknie wyjaśniły, że owa piosenka dotyczy bajki, pt: "Jacek i Placek". Przykro mi, że niekiedy osoby, które próbują się przedstawiać jako te światowe, ponieważ wywodzą się z czasów komuny nie mają o pewnych kwestiach, które miały miejsce w ich czasach pojęcia. Wiem, że to stary temat, ale na tyle mnie rozbawił, że postanowiłam go lekko odżywić i zamieścić dla Pani po czterech latach filmik, który spokojnie może Pani pokazać swojemu mężczyźnie jako dowód, że nie o trawce śpiewają a o... marchewkach jak w tytule :D A i by nie odbierać moich słów opacznie. Teraz zwracam się tylko z takim tonem do Pań, które były święcie przekonane, że owa piosenka jest o marihuanie. Panie, które w jakiś sposób zgadywały lub się nad tym rozwodziły nie mam prawa w jakikolwiek sposób obrażać, ponieważ jawnie przyznały się, że nie wiedzą. Chyba właśnie z tego powodu zirytowało mnie negatywne zachowanie wykłócających się kobiet... https://www.youtube.com/watch?v=l5K6z-Tzrzw

Gość gość
w czasach komuny była prohibicja i niewolno bylo spiewac o marihuanie

Gość kasia001

Jeden z lepszych kawałków tego zespołu. Pomimo tego, że jestem młodą osobą i Lady Pank to raczej zespół bliższy moim rodzicom to Marchewkowe Pole porusza temat substancji odurzających, z którymi również obecnie mamy do czynienia. 

Gość kitek88

Marchewkowe pole to piosenki i o narkotykach, i o komunie i wszyscy tutaj mają rację, lecz jakby się zastanowić jak jest dziś to wygląda to tak: komuny NIE MA, narkotyki ZOSTAŁY, poczucie bezradności ZOSTAŁO. Więc niestety, albo może stety piosenka wciąż aktualna, przynajmniej w moich oczach.