Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHYBA NIE CHCE MIEC DZIECI

OGLADAM FILMIKI O PORODACH JESTEM PRZZERAZONA:((

Polecane posty

MASAKRA, te wrzeszcace kobiety, krew, i inne rzeczy... te rozcinanie krocza... jak mozna takie cos przezyc? mam 30 lat ale chyba nie zecyduje sie na dziecko , nigdy:((

Gość tez tak mam od zawsze
nie ogladaj takich filmow, nie warto sie zrazac. kazdy porod wyglada inaczej, a gdy sie widzi dziecko to po bolu nie zostanie slad w pamieci:) najcudowniejsze uczucie na swiecie gdy przytulasz takiego malego czlowieczka tuz po porodzie do swojego serca. nauczysz go wszystkiego najlepiej jak potrafisz, stworzysz cudownego, doskonalego czlowieka, ktory bedzie cie kochal bezwarunkowo i bezgranicznie.

Obejrzyj też filmiki o ekstrakcjach zębów, resekcjach korzeni. :) Wyglądają podobnie, wrzask, krew i rozcinanie. :)

pewnie sie zapomina ale co sie przezyje... chcialabym miec dziecko ale nie wyobrazam sobie porodu... w dodatku tyle obcyh ludzi , a ja leze rozwalona , naga, zalezna od tych ludzi...

Gość nie mamy
noga rozwalona, krew o tym sie nie mysli. Najwazniejsze - to nie ty jestes po tej stronie gdzie widoki nie sa najlepsze. Owszem Ty znosisz ból, ale ból przy porodzie jest oczywistą sprawa jest to ogromny wysiłek. Nacinania krocza i szycia w ogóle nie czujesz. Bardziej byłam wykończona niż obolała. Mój poród trwał tylko 3 godziny. Perpsektywa 3 godzin parcia nie jest pozytywna, ale inne kobiety rodza po 12 nawet godzin. Takze mialam szczescie:)

Gość nnnnahahahs
daj no linka:) tez bym chetnie poogladala:)

nie mysl o tym w ten sposob. kobieta jest stworzona do rodzenia dzieci, od wiekow kobiety rodzily i jakos dawaly rade. ty tez dasz. przezylam dwa porody naturalne i nigdy tego nie zalowalam. nie wyobrazam sobie zycia bez moich dzieci. po prostu nie mysl o bolu, tylko dzialaj. czas mija. kobieta w przeciwienstwie do mezczyzny nie ma czasu na rodzenie dzieci do smierci. najlepszy czas wlsnie nadszedl. pozniej juz bedzie coraz ciezej i z decyzja i z kondycja. kolezanka wyszla za maz 14 lat temu, czekala az sie dorobi a potem zdecyduje sie na dziecko. dorobila sie, w ciaze nie moze zajsc , maz ja zostawil....zawsze powtarzala ze ma jeszcze czas... a teraz pewnie zaluje...

Gość czerwonaaaa88
cesarke ci zrobia i nic nie bedziesz wiedziala co sie dzialo;d

nie potrafie sobie tego wyobrazic, naprawde... tyle godzin w bolu...

po co to oglądasz? twoja mama by oglądała to by cię nie było

caly czas cie tak nie boli, tylko jak masz skurcz, a tak to da sie wytrzymac. inaczej jak porod jest indukowany to wtedy boli gorzej. przeciez mozesz zaplacic i miec cc. co za problem. po drugie jest cos takiego jak zzo- znieczulenie zewnatrz oponowe.

ogladalam na tlc program -porodowka- babka miala znieczulenie ale zanim zaczela naprawde rodzic to przestalo dzialac:( a te bole podczas skurzow- ile to trwa?

Gość lollipop lollipop
Nie rozumiem kobiet, które przechodzą taką rzeźnię, jest XXI w. można zdecydować się na cesarkę.

Gość okropnosc...
ja mam 27 i tez nie chce dzieci, na pewno nigdy nie bede zalowac.

nie jest tak zle. mowie ci ze kazdy porod jest inny, nie mozesz popadac w paranoje. i najlepeij nie ogladaj takich programow. nie oszukujmy sie- porod boli, ale to co jest zrodzone w bolach bedzie dla ciebie najwiekszym szczesciem na swiecie.

I po co oglądasz?U kazdej kobiety wygląda to inaczej Ja tez oglądałam takie filmy i bałam się jak cholera A urodziłam,żyję i mam się wspaniale:) Nie taki diabeł straszny Z reszta jak juz bedziesz miala dziecko to stwierdzisz ze wszystko jest warte takiej nagrody;)

Gość okropnosc...
rzygam tym pisaniem, najwieksze szczescie na swiecie taaa

co do cesarki to tez sa rozne zdania ,ze potem sie gorzej funkcjonuje itd. a ogladam takie filmy bo po prostu ciekawa jestem:)

Gość atracyjna-dziewczyna-09196
kazdy sie patrzy na cipe :/

Gość tak tak i tak
a za kilka lat problemy pyskowanie ,alkohol , narkotyki itp. potem synowe lub zieciowie i goodbay

Gość tak tak i tak
goodbye

"co do cesarki to tez sa rozne zdania ,ze potem sie gorzej funkcjonuje itd" Nic się gorzej nie funkcjonuje :) Przez dzień, dwa, potem jest o.k Na pewno lepsze to i spokój w ciąży niż kilkanaście godzin porodu + opowiadanie o swoim koszmarze przez 40 lat :) Poza tym naturalny poród to duże ryzyko o którym się nie mówi. Lekarze a raczej lekarki rodzą przez cesarkę od wielu wielu lat. Kobietom wmawia się naturalny, żeby nie było kosztów, musowej obecności lekarzy itd.

Ja miałam cesarkę i byłosuper Polecam takie rodzenie jak ja miałam każdej Mogę powiedzieć śmiało - poród bezbolesny Skurcze miałam bezbolesne (rzadko ale sie zdarza) Po cieciu nawet przeciwbolowych leków nie dostałam bo nie było sensu faszerowac skoro sobie radziłam Co prawda mam wysoki próg bólu ale mnóstwo kobiet dobrze wspomina poród

a co do lnkow to wystarczy w google wpisac ,,porod'' i finito.

w pl chyba nie tak latwo wyzebrac zesarke? a w publicznych szpitalach mozna zapalcic za cesarke na zyczenie- jest w ogole taka mozliwosc?

Gość przy cesarce tną też macice
ja pitole , urodziłam 15 lat temu ale bólu nie zapomniałam, nawet cięcia i szycia. najgorsze jest to, że potem trzeba uważać bo lubią szwy puścić jak w moim przypadku po dwóch latach od porodu. Teraz mam tam zgrubienie, które przekształciło się w jakąs leukopakię czy cos w tym rodzaju w każdym bądź razie to może przekształcić sie w nowotwór i jestem ciągle pod obserwacją:(

Gość czy to niedojrzałość
no ale masz swoje najwieksze szczescie w postaci dziecka :D