Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolajn2345

problemy

Polecane posty

Gość karolajn2345

Witam. jestem pare dni po okresie i zaczął mi lecieć biały śluz?! wiem że śluz leci przed, ale dlaczego po?! dodam że używam tabletki anty.

Gość karolajn2345
Nie, nie.. po prostu teraz zauważyłam dziwny biały śluz, a z tego co mi wiadomo biały gęsty śluz wstępuje przed miesiączką .. więc martwie się że coś jest nie tak. :) jeżeli potraficie pomóc będę wdzięczna

Gość karolajn2345
i zastanawia mnie, bo nigdy tego nie zauważyłam, czy podczas brania tabletek może wystąpić biały śluz? z tego co wiem jest to śluz płodny.

Gość alijagf
wychodzi na to, że są to dni niepłodne. podczas dni płodnych śluz jest przezroczysty.

Gość karolajn2345
znów coś innego, to w końcy biały śluz oznacza dni płodne czy niepłodne?! wszędzie co innego.

Gość alijagf
Śluz gestagenny jest natomiast produkowany na skutek działania progesteronu i ma dokładnie odwrotne działanie nie pozwala plemnikom dotrzeć w głąb macicy. Jest to śluz niepłodny, blokujący plemnikom drogę do jajeczka. Nie jest on tak elastyczny i przejrzysty jak śluz płodny, jest natomiast lepki i mętny. Może być białawy lub żółtawy. Nie powoduje uczucia wilgoci w pochwie.

Gość w mojej pracy
podczas dni płodnych śluz jest przeźroczysty i rozciągliwy. Biały śluz to niepłodne.

Gość alijagf
Śluz gestagenny jest natomiast produkowany na skutek działania progesteronu i ma dokładnie odwrotne działanie nie pozwala plemnikom dotrzeć w głąb macicy. Jest to śluz niepłodny, blokujący plemnikom drogę do jajeczka. Nie jest on tak elastyczny i przejrzysty jak śluz płodny, jest natomiast lepki i mętny. Może być białawy lub żółtawy. Nie powoduje uczucia wilgoci w pochwie.