Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda_smutna

depresja a izolacja od przyjaciół

Polecane posty

Hej, czy jest tu ktoś, kto z powodu swoich stanów depresyjnych lub zdiagnozowanej depresji został outsiderem? a może spotkaliście się z niezrozumieniem ze strony najbliższych? jak jest z pomocą psychologa? ktoś z niej korzystał? nie wydaje się Wam, że byłby to powód do kpin ze strony znajomych/rodziny?

Wiem coś o tym.....!jestem również izolowana od rodziny,przyjaciół dawno już nie mam! Na depresje choruję od kilku lat dopiero,a wcześniej byłam odseparowana od "reszty"

a rozmawiałaś o tym z psychologiem może? to jest takie przykre, że ludzie odsuwają się bo 'ze smutasami nie warto rozmawiać'...

Rozmawiałam i to nie raz!u mnie jest inna sytuacja(chyba) moi rodzice,rodzeństwo przestali za mną i mężem przepadać gdy okazało się ,że mamy dziecko autystyczne,urwały się wspólne święta,wakacje,od tamtej pory zauważyłam ,że unikają Nas wręcz,trwa to już 21 lat!Życia toarzyskiego też nie ma od "wieków",że troszkę zdziczałam.Psychologowie mi nie pomogli,ich chyba nudzą Nasze tzw.trudne życiowe sprawy!