Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeegfg

do dziewczyn które cierpią z powodu rumieńców

Polecane posty

Gość najwyrazniej jestes glupia
do naczynek rozowa uspokaja, ale zalezy co sie da jako baze, mozna wode, mozna olej, mozna jakies dodatki.

Gość bujinka
różowa to bardzej do wrażliwych, alergicznych. Czerwona na naczynka tak mi lekarz kiedyś mówił. masz złe informacje! a zresztą skąd możesz wedzieć?

ja skad moge wiedziec? bo mam problem z naczynkami! i uzywalam rozowej i czerwonej tez. obie u mnie dzialaj ok.

rozowa tez lagodzi naczynka, naczynka b. czesto sa u alergikow, jak jestem alergikiem i jak nie mam alergii to moja cera jest dobra. jak mam to jest niedobra.

Gość bujinka
aha, to przepraszam

ja jestem alergikem *

no trądzik różowaty albo tradzik młodzieńczy tez problem jest to że odmroziłam sobie troche policzki jako dziecko bo nie znosiłam tych tłustych paskudnych maści, mama mnie smarowała nimi za grubo

to jest różnica czy różowaty czy pospolity...bez tego nie można dobrać odpowiedniej pielęgnacji i zalecić jakiegoś leczenia

np dla normalnego tradziku kwas salicylowy u niektorych sie sprawdza czego absolutnie nie mozna przy rozowatym, tak czytalam. jak masz jakies alergie, to zacznij brac cos przeciwalergicznego, powinno uspokoic skore.

Cześć wszystkim. Jestem studentem fitoterapii chińskiej. Przyczyną rumieńca jest niski stan aspektu substancjalnego w organizmie. Jak jest mało "Wody" w organizmie wówczas "Ogień" (gorąco) wymyka się z pod kontroli i podąża w górę. czujemy jakbyśmy w głowie odczuwali małą kulę ognia która uaktywnia się podczas emocjonalnego wydarzenia bądź czynnika zewnętrznego(gorąca). Musicie odbudować aspekt płynów(Yin) w organizmie(Wzmocnić Yin Nerek- bp to on jest źródłem wody). Ja podałbym zioła które sciągnął gorąc z głowy oraz zioła które odbudują aspekt substancjonalny w organizmie. Musicie trochę ochłodzić organizm bo z pewnością jest dużo gorąca i suchości w nim. Włosy z czasem moga być suche jak również skóra, gorąc wysusza, pamięć też może być z czasem słaba ponieważ gorąc wypala płyny które odrzywiają mózg. Pozdrawiam.