Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asstmaa

Czy ktoś z was ma astme

Polecane posty

Gość asstmaa

Cześć, dzisiaj odebrałem wyniki spirometrii i okazało się , że kilkanaście lat imprezowego życia (blanty , papierosy) spowodowały , że mam astmę w postaci łagodnej tzn "cechy łagodnej obturacji". Kilka razy prawie bym się udusił szczególnie cięzko oddycha mi się rano, nasilają mi się ataki po imprezach. Czy ktoś z was ma astmę? Z tego co wiem to stosuje się w przypadku astmy respiratory , czy takie respiratory mogę kupić w aptece bez recepty jak to się nazywa- zamierzam oczywiście udać się do pulmonologa ,ale trochę to potrwa a nie chciałbym się udusić w międzyczasie. Mam wskazane wykonanie próby rozkurczowej czy ktoś się orientuje czy jest potrzebne skierowanie od pulmonologa na takie badanie czy wystarczy skierowanie od normalnego lekarza specjalisty? Mój abonament medyczny z pracy nie obejmuje pulmonologa więc każda taka wizyta to koszt około 130 zł w Wawie a nie mam chwilowo najlepszej sytuacji materialnej stąd te pytania? Jak wygląda wasze życie astmatycy czym się różni od życia normalnego człowieka? Mój wskaźnik tiffeneau to 66,2 % czy to bardzo źle?

Gość cbadef
Miałam astmę w wyniku alergii na kurz , sierść własnego psa, pyłki leszczyny, brzozy, wierzby, zbóż i traw itp.... Leczyłam się 7 lat w przychodni p/alergicznej z marnym skutkiem. 4 lata temu przeprowadziłam dietę oczyszczającą warzywno-owocową wg dr med Ewy Dąbrowskiej i wszystkie moje dolegliwości minęły. Czasami gdy zetknę się z którymś z w/w alergenów dostaję lekkiego kataru czy swędzą mnie oczy, lub gardło ale szybko mi to przechodzi. www.ewadabrowska.pl/