Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ventolinka

Biegunka u miesięcznego dziecka-pomozcie

Polecane posty

Gość ventolinka

od rana ala nie zrobila kupki ale o 17 caly pampers byl ubrudzony biegunką. kolor brązowy (jak musztarda) skąd moglo sie wziąc takie rozwolnienie, co robic, niema gorączki

Gość hryza
biegunka jest wtedy, gdy dziecko oddaje powyżej 6 wodnistych stolców na dobę to nie biegunka tylko kupa jak cię bardzo niepokoi to zjawisko to idź z dzieckiem do pediatry tak małych dzieci nie wolno leczyć na własną rękę i przez internet a jak karmisz, piersią czy mlekiem modyfikowanym ?

mój synek zawsze robi taką kupkę jak musztarda ma 2,5 miesiąca pediatra powiedzial ze to zupełnie normalne dodam ze karmię mm ale ja również radziła bym wizytę u pediatry

Gość ventolinka
karmie piersią. ta kupa naorawdę byla wodnista i rozlana na calym pampersie. zasanawiam sie czy to nie od ogórka konserwowego bo rano jadlam..

Gość ventolinka
dzwonila do pediatry powiedziala zeby podac jej pol saszetki probiotyku tylko ze jak czytam to wszystkie sa od 3 mies zycia

ja do mleczka raz dziennie daję priobiotyk dicoflor lub acidolac i robię to odkąd maluch skończył miesiac bo kiedyś miał zaparcia

Gość ventolinka
ale jaki acidolac? acidolac Baby?? ile tego podajesz? a jak dziecko nie chce butelki to jak mam jej podac

Gość hryza
podajesz łyżeczką, dlaczego jesteś mądrzejsza od pediatry ? przecież kazał podac pół saszetki probiotyku od 3 m-ca całą jeżeli chodzi o acidolac baby

Gość ventolinkaw
nie jestem madrzejsza. lekarka sama powiedziala o Acidolacu ale tam pisze ze od 3 mies więc pytam

ja miałam podać całą saszetki acidolac baby do mleczka modyfikowanego ale jeśli pediatra zalecił pół to nie zwiększaj dawki możesz podać z herbatką lub z przegotowaną wodą na najlepiej takim dozownikiem jak jest np. w nurofenie baby lub strzykawką

Gość ventolinkaw
a dziecko ile mialo? powyzej 1 miesiąca juz dstawal całą saszetkę?

Gość gość
w ulotce jest napisane do czego można dodawać w określonym wieku.

Gość gość
można sobie poszukać też ulotki w necie, z tego co pamiętam to zwykły acidolac można dawać rozpuszczony w mleku (niemowlęta i dzieci do 3 r.ż.) lub w jogurcie (dzieci od 3 r.ż.), sama niedawno dawalam dziecku i tak mi się kojarzy

Gość fennka85
Dla takiego 4-ro latka to dobre będą te misio tabletki Acidolac Baby, na pewno nie będziesz miała problemu z ich podawaniem bo są na prawdę smaczne.