Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowicjuszzpomorza

Ostrzenie przyrzadow kuchennych

Polecane posty

Gość nowicjuszzpomorza

Witam drogie Panie... Pisze do Pan z zapytaniem.Sprawa wyglada nastepujaco...W moim miescie prowadze dzialalnosc,zajmuje sie ostrzeniem nozy kuchennych i nozyczek.Ja i moi pracownicy chodzimy od mieszkania do mieszkania i proponujemy nasza usluge.Cena zalezna jest od ilosci nozy ale mozna by rzecz ze ile by nam panei nozy nie daly to cena nie przekroczy 20zl.Noze ostrzone sa profesjonalna ostrzalka elektryczna. Moje pytanie jest nastepujace.Ile z pan byloby zainteresowane taka usluga?Czy raczej boicie sie wpuszczac obcych lub usluga ta wydaje wam sie calkowicie bez sensu.Prosze o wyrazanie swojego zdania.To nie jest ogloszenie,prosze tylko o opinie

Gość sajihusy8sy
Bałabym się wpuścić obcego człowieka do domu.

Gość kobieta plus
a ja chętnie naostrzyłabym swoje noże i nożyczki .Mam z 10 noży ale ostry tylko jeden . ech .

Gość aha ii ach
jak sie ma meżów palantów to taka usługa jest potrzebna, nawet bardzo. Ja sobie kupiłam ostrzałke sklepie, ale nie umiem naostrzyć porzadnie nozyczek, na przykład, a noże też tak sobie. Tyle, ze do domu/mieszkania to raczej was nie wpuszczą, trzeba by objazdowo jakoś w aucie to robić, o umówionej godzinie., Wcześniej ulotki podrzucic gdzie i kiedy ostrzycie.

Gość nowicjuszzpomorza
A jezeli zaproponowalby naostrzenie tych nozy przed drzwiami na pani oczach?

Gość rfgtrewt
Chyba każdy potrafi sobie naostrzyć nóż i używając zwykłej osełki, ilu masz klientów miesięcznie? 5? 10? :D

Gość kobieta plus
a co do obaw - chyba nie proponujecie tych usłu o północy ?:) proponowałabym godizny popołudnoiwe , kiedy ludzi jest więcej w domach , wtedy mozecie sie " pokazać " zaznajomić z klientami .

Gość a ja mam pytanie111
czy taka ostrzałka jest mozliwosc naostrzenia cążek?

Gość kobieta plus
ostzrenie noze na ostzałkach sklepowych a na profesonalnym sprzęcie mozna porównać do obcięcieprzez sąsaidkę i fryzjerkę - i tu itu jesteś ostrrzona - ale z jakim skutkiem ?

Gość nowicjuszzpomorza
Jasne ze pracujemy w godzinach popoludniowych...Moi pracownicy to studenci ktorzy chca zarobic,sa mili usmiechnieci...Raczej nie ma sie czego bac... A co do liczby klientów nie moge zdradzic...

Gość kobieta plus
sezon zimowy sie rozpoczyna- moze ofertę dotyczącą nart dołączycie ?

Gość nowicjuszzpomorza
Tak mamy rozne profesjonalne urzadzenia.Mozliwosc ostrzenia nozyczek,nozy,wiertel,dlut, prawie wszytskiego co ma ostrze.

Gość nowicjuszzpomorza
narty? dlaczegoby nie...

Gość kobieta plus
mówię powaznie - ostrzenie krawędiz nart wiąże siez wożeniem siepo serwisach , a do tego musze relingi , bagażnik zakładać , a potrzbuję tylko krawędize naostrzyć .

Gość nowicjuszzpomorza
Ja tez mowie powaznie... Do naostrzenia nart wystarczy odrobina wyczucia i dobre oko:)

Gość kobieta plus
dobre oko i wyczucie mamy i nawet 8 ar nart :) - tylko sprzętu nie mamy :) pewnie na naszym terenie nie dizalacie ? dolny ślask

Gość muszatarda
Wróćcie do korzeni... stanąć przed blokiem i się drzeć... Ostrzę noże i nożyczki, halabardy i pilniczki, aparat czeski, gwoździe pineski. Sztyki, patyki, dywany i guziki, trąbki, pompki, ząbki.. Jak ktoś będzie miał potrzebę, wyjdzie. Nikt w dzisiejszych czasach do domu nie wpuści. Poza tym... kto dzisiaj ma noże wymagające ostrzenia... Ewentualnie cążki, choć ja wyrzucam jak się coś stanie, kupuję nowe. Jedyne ostrze, które wymaga ostrzenia, to nóż w maszynce elektrycznej do mięsa...

Gość nowicjuszzpomorza
Dzialamy tylko i wylacznie na pomorzu... Plany na cala polskie sa...Stad ten temat na forum...U nas dobrze sie to przyjelo.

Gość kobieta plus
ja mam noze do ostrzenia . Imimo ,ze strasznie kosmiczna jest ich technologia i kosztowały nie malo np , nóż do mięsa - 120 zł i jak to miał być ostry do " śmierci " to można nim sobie teraz plecy podrapać :) Ale co ? mam go wyrzicić ? już wolałabym go naostrzyć , bo jest dobrze wyważony i poręczny . Ale tępy jak cholera :D

Gość nowicjuszzpomorza
z faktu iz zblizaja sie swieta zainteresowanie jest jeszcze wieksze.

Kobieto plus... kupiłaś jakąś podróbę... mam noże od kilkunastu lat, których nie ostrzyłam nigdy, a tną nawet włos na klacie. :) Kup sobie osełkę, koszt kilka złotych pewnie.

Gość gość
Hej, a wiecie może gdzie w okolicach Sosnowca można naostrzyć noże?

Gość gość
ja sama ostrzę ;(

Gość gość
aż emotikona mi się pomyliła ;)*

Skoro mowa o ostrzeniu noży to warto jeszcze zaznaczyć, że nóż nie powinien nam zastępować innych kuchennych narzędzi. Chodzi mi o to, że nie powinien nam służyć do otwierania butelek czy konserw oraz do krojenia zamrożonych produktów. Niestety często do tych celów używamy noży zapominając, że ich ostrza są zbyt delikatne na takie traktowanie. Tutaj jeszcze kilka cennych uwag i wskazówek - https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/kuchnie/naczynia-kuchenne/jak-naostrzyc-kuchenny-noz-1072.html ;)