Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga18.

Obwiniam siebie za to że nie mogę dłużej wykarmić dziecka moim mlekiem

Polecane posty

Gość Aga18.

Mała ma dopiero 4 miesiące a mi zanika pokarm. To wszystko przez to że miała chore uszy bo wtedy przy piersi mi płakała i musiałam mleko ściągać do butli. Teraz gdy ma uszy zdrowe woli butle. Brakuje mi tej bliskości.. Czuje się winna:(

Gość kgugrtfgtrtghty
możesz jeszcze zawalczyc o laktację zawsze przed podaniem butli podawaj pierś, najpierw jedną, a potem drugą i regularnie odciagaj, nie rzadziej niż co 2 godziny, w nocy tez, nawet jak nic nie leci i dobrze się odżywiaj

Gość Aga18.
Mała już nie chce mi ssać z piersi tylko w nocy bo jest zaspana

Gość postaraj się powalczyc
o laktację, butelkę dostala jak juz miala 4 miesiace, najgorzej jest podobno w pierwszych tygodniach zycia.

Gość kgugrtfgtrtghty
jak będzie głodna to będzie chciała karmienie piersią jest w głowie, jak będziesz chciała to dasz radę miałaś za dużą dziurkę w smoczku i stąd problemy, dziecko nauczyło się, że z butli łatwo leci i nie trzeba pracowac zmień smoczek na taki z mniejszą dziurką i lepiej naśladujący pierś i zawsze przed butlą podawaj pierś jak odwrócisz butelkę do góry nogami to ze smoka nie ma prawa kapac, jak kapnie 1 kropla to dziurka jest za duża

Gość karmiąca inaczej
tak idź walcz jak na wojnie !!! Musisz karmić koniecznie!!! Bo inaczej jesteś zlą matką NIE karmiącą

hej Aga!!! nic sie nie martw.Rozumiem wyrzuty sumienia i poczucie winy,sama o malo tego nie mialam.ja karmila piersia tylko kilka dni.mieszkam w Anglii i tu polozne bardzo namawiwja wrecz do karmienia piersia.ja z takich i owych wzgledow nie karmilam.Po rozmowach z doswiadczonymi lekarzami ( a mam ich troche w rodzinie)dowiedzialam sie,ze najwazniejsze jest pierwsze mleko,tzw.siara,a potem nic na sile.te karmioce piersia pewnie by mnie zlinczowaly(((-; po 2 miesiacach moja dzidzia musiala przejsc na nutramigen,czyli i tak piersia karmic bym nie mogla.a wiem ,ze matka jestem baaaardzo dobra,moja malutka ma wszystko i przede wszystkim nasza milosc.moja kolezanka uparla sie ze bedzie karmic ale ma cukrzyce i jest na insulinie i wiesz co odstawila insuline!!!!!!na szczescie zyje ale lekarze wybili jej raz na zawsze karmienie piersia.jestes Aga bardzo dobra i wrazliwa mama,bo swoj problem poruszylas na forum,a karmienie butelka nie czyni w zaden sposob cie gorszej-glowa do gory i pozwoj naturze decydowac!!!! goraca pozdrawiam(-:

Gość uhauha
Bosz, wybacz mi, ale tak mnie wnerwiają matki, które uważają że karmienie z butelki jest czymś złym! ]Opanujcie się kobiety!!! I tak jak ktoś wyżej napisał, jasne, walcz, ściskaj piersi aż do czerwoności żeby choć kropla spadła, czuj się winna, nie śpij po nocach tylko przykładaj małą do piersi. Nosz cholera jasna.

Gość Aga18.
A kiedy można przejść na krowie mleko?? Proszę o odpowiedź

Gość hipcia tycia
ok. 3 roku życia

Gość magdulora
Poniżej masz namiar do bezpłatnego doradcy laktacyjnego online. Kilka razy już pytałam Panią o swoje problemy. Polecam http://goo.gl/jSuJf

Miałam tak samo, mój synek gdy tylko skończył trzy miesiące zaczął mnie odpychac a jako, że od 6 tyg. życia miałam karmienie mieszane to domagał sie mleka ale z butli. Oj co ja sie namęczyłam z nim. ale w końcu odpuściłam... I co? Miałam wyrzuty sumienia ale synuś w końcu przestał miec zaparcia, które towarzyszyly mu przez całe karmienie piersią i porządnie sie najadał.