Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gonia0002

Kluski francuskie

Polecane posty

Gość Gonia0002

Witam!! Mam takie pytanie, czy ktoś może wie jak się nazywa, bądź gdzie można kupić taką maszynkę do robienia klusek francuskich. Ja wiem że najlepszym sposobem jest łyżeczka, ale u mnie w domu są takie żarłoczki, że nie nadążam z robieniem i powiem szczerze że nieraz ręka mnie boli. Oni uwielbiają te kluski w każdym wydaniu i muszę dość często robić, a widziałam już gdzieś, nie wiem chyba w telewizji taką maszynkę , podobna była do durszlaka, ale niestety nie wiem gdzie to ustroistwo znaleźć. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Gość Gonia0002
No francuskie to są takie z jajek, mąki , wody troszkę masła i na wrzątek kładzie się łyżką. Ale to bardzo upierdliwe i ręka boli, a wiem że jest taki przyrząd który je przepuszcza i wychodzą same.

Gość Gonia0002
Dzięki za linka, ale, to nie mają być lane kluseczki tylko trochę większe łyżką kładzione- tak dokładnie u nas się nazywają.

Gość kkkiiikkkaaa
To może niech żarłoczki pomogą i troszkę cię odciążą w pracy? Czy tylko na gotowe czekają?

Gość Gonia0002
Niestety na gotowe czekają, jeden mały więc zero pomocy a pożera kluchy całymi michami , a drugi pracuś, muszę mu troszkę dogadzać po ciężkiej pracy.

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      ...