Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

Czy to ciemieniucha u półtorarocznego dziecka???

Polecane posty

Właśnie zauwazyłam na główce małej żółtą skórę. Na czubku głowy, jak ją drapnęłam to schodzi, tak jakby łupież ale żłóty i raczej to jest tłuste bo jak skrobnę to sie tak łatwo nie sypie. Umyłam jej głowę ale nic nie zeszło. Czy to ciemieniucha? Mała nie miała wcześniej takich problemów.

Gość Muszyszynka
ciemieniuchę mogą mieć nawet starsze dzieci. To aleria.

Gość nie zartuj sobie
taaa alergia nie przesadzaj teraz wszystko to alergia !!!!bez jaj . moga miec i starsze dzieci posmaruj oliwka wyczesz po kapieli dobrze wytrzej recznikiem

Będą z tym niemałe problemy bo mała ma już spore włoski. Dzięki dziewczyny!

Gość Muszyszynka
widocznie się nie znasz. Moja 8letnia córka ma ciemieniuchę co sezon, stąd wiem o czym mówię. Ma AZS

Gość nie zartuj sobie
azs a ciemieniucha to dwie sprawy nie strasz dziewczyny

Gość Muszyszynka
Jasne. Jedno nakręca drugie. Nie znasz się :P

Gość nie zartuj sobie
czyli wszystkie dzieci z ciemieniucha maja azs???no prosze cie, ona to ma 1 raz nie opowiadaj bajek

Fakt mała miała skazę ale już z niej wyrosła. A propo zawsze zastanawiało mnie czy skaza to AZS? Już jej trochę tego paskudztwa wyczesałam, mam nadzieję że to nie powróci.

Alergia, jak wyrośnie nie będzie nawrotów. Oliwka przed kąpielą na ok 2 h, potem mycie i wyczesanie, zejdzie

Gość Dzieciak pewnie chciał mleka
Autorko jeżeli tego jest sporo to możesz zapytać pediatry o receptę na specjalny szampon (szybko i niezawodnie usuwa bo bardzo zmiękcza takie naskórek) a jeżeli nie ma tego aż tak dużo to nasmaruj skorę balneum (na oleju sojowym) na pół godzinki przed myciem głowy a potem dokładnie wymasuj główkę (bez dodatkowego szamponu) i spłucz a jeszcze jak skóra głowy będzie wilgotna to wyczesz półtwardą szczotką z naturalnego włosia.

Gość gość
ciemieniuchę mogą miec nawet strasze dzieciaczki, to nie jest nic zlego, może nie u każdego schodzi w tym samym szybkim czasie, ale to nie jest żadna choroba, dobry specyfik na poczatek - polecam np. spray babycap kosztuje ok. 15 zł , jesli nie pomoże to udać się wtedy do pediatry i tyle, bez paniki mamusie :)