Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia.....

budowa domu

Polecane posty

Gość kasia.....

witam. Mamy z mężem zamiar wybudować dom. Parterówke z poddaszem użytkowym. Narazie są to tylko plany. Chciałabym zapytać ile mniej więcej może kosztować budowa takiego domu w stanie surowym? Mam na myśli jakieś 130m2. Oraz od czego zacząć/zezwolenia,pociągnięcie wody,prądu/. Czy któraś z was budowała w ostatnim czasie domek o podobnym metrażu? Chodzi mi o cene plus minus za materiał. Mąż potrafi budować,więc robocizne mamy z głowy.

Gość w mojej pracy
idź na forum murator.pl -tam jest dział dzienniki budowy. Ludzie opisują tam swoje budowy -często podają też koszty jakie ponieśli.

Gość kasia.....
dziękuje za odzew. Nie wiedziałam o tym forum. Już na niego wchodze.

Gość nieprawdopodobne
autorko jesteś jeszcze?

wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz... ceny w różnych regionach się znacznie różnią... moja koleżanka buduje ok 120m2 na mazurach... na razie ma stan surowy zamknięty, cześciowe podpiwniczenie + zrobiony dach razem z robocizną wyszło jej 140 tys... u mnie w regionie za same pozwolenia z projektem trzeba dać ok 10 tys

Gość vzzfvZSv
w 150.000,00 maksymalnie powinnaś się zmieścić, ale jeżeli znajdziesz tanie materiały budowlane to zmieścisz się w 110.000,00. Najpierw musisz mieć warunki zabudowy, potem projekt domu(kupisz go za ok. 2.000,00) i pozwolenie na budowę, a potem dopiero załatwiasz zezwolenie na przyłączenie prądu