Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darrrrrrrrrrrrrennaaa

Pożyczka dla tesciowej - problem - co robić??

Polecane posty

witajcie, mam problem, może Wy poradzicie mi co robić... Mama mojego męża prowadzi sklep. W styczniu musi zapłacić za wynajem lokalu na kolejny rok. W tym roku interes nie szedł za dobrze i nie zdołała uzbierać całej kwoty - brakuje jej 6 tys. Zwróciła sie o pomoc do nas, i mój mąż obiecał jej, że tę kwotę załatwi. problem w tym, że my nie mamy takich pieniędzy - zarabiamy w sumie nieco ponad 3 tysiące, spora część idzie na opłaty i dojazdy do pracy.W planach kupno samochodu na wiosnę, bo stary się dosłownie rozpada, a ja musze dojeżdzać do pracy. sami mamy tez dług ok, 8 tys u mich rodziców, ale z tym możemy poczekać. Żeby uzbierać te 6 tys do stycznia musielibyśmy bardzo zacisnąć pasa, oszczedzac dosłownie na wszystkim (choc i tak nie żyjemy rozrzutnie), zrezygnowac z zakupu auta no i wziąć jakis kredyt, bo bez tego nie ma szans na zdobycie 6 tys do stycznia. Dodatkowo nie wiem, czy te pieniądze bedą nam kiedykolwiek oddane, jesli tak to kiedy. Z drugiej strony, wiem, że teściowa nie ma żadnego wyjscia z sytuacji, jesli nie dostanie pieniedzy od nas, bedzie musiała zwinąć interes i nie wiem, z czego bedzie żyła... Mój mąż powiedział, że bedzie jej oddawał całą swoją pensję + kredyt, a żyć jakoś bedziemy przez kilka miesięcy z mojej pensji. Gdy zaprotestowała, widac było że jest bardzo rozczarowany, że nie chcę pomóc jego matce... sama nie wiem już co robić, zgodziłybyście się na tą pozyczkę?

Gość zgodziłabym się
gdybyśmy mieli pieniądze, a Wy jak widać ich nie macie. A teściowa nie może wziąć kredytu? A twój mąż ma rodzeństwo?

Niestety teściowa nie może, a brat nie ma zadnego rodzeństwa, matka jest rozwiedziona i też nie ma żadnej rodziny oprócz syna..

Sprzedam teścia w Lidl albo Bierdonce najlepiej! A może w Społem?

Gość ja mysle././
ja bym nie pozyczyla,gdybym sama miala ciezka sytuacje finansowa,bo w gre wchodzi naprawde niemala sumka,ktos dobrze napisal od czego sa kredyty.

Gość kaciella
Są rozwiązania, złóżcie wniosek tutaj - Górnośląskie Towarzystwo Finansowe. Nie każdy sprawdza BIk, nie wszystkie firmy pożyczkowe naliczają kosmiczne odsetki, być może w taki właśnie sposób uda się wam znaleźć jakąś sensowną ofertę. Jak na razie to nic straconego!