Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zara26

czekając na tą piękną chwilę

Polecane posty

Gość zara26

Witam, wiem ze tematow jest mnostwo, ale postanowilam zalozyc wlasny, gdyz na innych dziewczyny juz sie znaja i maja swoje historie a wiadomo jak to my kobiety kazda chcialaby miec wlasna;)forum sledze caly czas wiec wiem ze sama w tym wszystkim nie jestem :) Otoz staramy sie juz pol roku i wciaz nic, w lipcu bylam u lekarza i powiedzial mi ze wszystko jest ok i zebysmy dalej dzialali, oczywiscie znow sie nie udalo, dodatkowo ostatnia @spoznila mi sie 3 dni juz myslalam ze tak a tu znowu porazka, teraz okres mialam dostac 4.11.11 ale sie nie pojawil i wciaz go nie mam, z samego rana dzis zrobilam test i oczywiscie jedna krecha:(juz sama nie wiem co sie dzieje zaczynam myslec ze jestem na cos chora...czemu to takie trudne?wiecie najgorsze jest to ze z jednej strony juz zaczynam byc zmeczona tymi staraniami ciagle zastanawianie sie mam juz owulke czy nie, choc zazwyczaj czuje ze mam i widze tez po sluzie ale teraz to juz mysle ze moze mi sie wydaje ze to owu, a z drugiej strony to juz mysle kiedy znow bedziemy mogli sie starac , wiem ze to brzmi troche wariacko z mojej strony ale ja naprawde staram sie nie wkrecac w to tak strasznie, nie wyczekuje na dzien okresu myslac ze to juz, po prostu jestem juz taka zla na ten moj organizm ze drugi miesiac z rzedu to samo a ciazy nie ma, nie cierpie tej niepewnosci, chce miec ten okres jesli nie zaszlam albo poztywny test jesli zaszlam , mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi. My kobiety mamy naprawde ciezkie zycie....;) zapraszam wszystkie chetne dziewczyny chcace podzielic sie swoimi doswiadczeniami, zlosciami i innymi problemami do tematu!! pozdrawiam

Gość 4 miesace a ty
jeste s juz zmeczona? ja staram sie 3 lata juz i co mam powiedziec a ty po 4 juz masz dosc hmm

Gość zara26
wiedzialam ze takie odpowiedzi sie pojawią, chylę czola tobie ze dajesz rade tak dlugo, ale tak jak napisalam chodzilo mi o to ze jestem zmeczona ta ciagla niepewnoscia, mialam kiedys problemy intymne i boje sie teraz ze to znowu to samo, nie chce znowu przez to przechodzic, wiem ze pol roku to jest nic w porownaniu z innymi dziewczynami starajacymi ale wkurza mnie to ze ci ktorzy nie chca wystarczy im raz i juz jest a tacy co pragna nie moga..:(mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi, pozdrawiam

Gość 4 miesace a ty
nio niestety nic na to nie poradzisz ja tez chce a poki co nic ale sie nie poddaje a zostala mi tylko unseminacja nie zaswsze jest cos o d razu co sie chce takie zycie mi tez jest ciezko wiele juz przezylam spokojnie uda sie masz jeszcze czas to sa poczatki to nie piekarnia

Gość 4 miesace a ty
tez jestem zmeczona czekaniem badania wizytyami w klnice i wydalam juz mnustwo pieniedzy

Gość zara26
a jesli mozna spytac badaliscie sie oboje?i jakie wyniki?lekarz mi powiedzial ze niby do roku jest ok ale pozniej juz zaczynaja sie schody, mam nadzieje ze uda sie tobie naprawde zycze ci tego z calego serca!!!pozdrawiam

Gość 4 miesace a ty
nie koniecznie mam dwie kumpele ktorym sie udalo dopiero po 1,5 roku a byli oboje zdrowe i ich partnerzy tak samo czasem psychika szwankuje to prawda do roku masz czas i kazdy gin ci to powie my z moim do 1,5 roku jakos nie przwywiazywalismy do tego wagi uda sie to sie uda dopiero pozniej zaczelismy chdzoci do lekarzy taki gin nie by w stanie nam pomoc dopiero od roku sie leczymy i to w klinice bo zaden konowal nic nie robil problem jest po mojej stronie tak maz tez sie badal no mam nadzieje ze sie uda bo 3 lata to dla mnie cala wiecznosc juz mam dosc i chodz staram sie walczyc do kobca jest ciezko a jeszcze dlugo droga do upragnionej ciazy

Gość zara26
tak naprawde to nie ma reguly, kazdy ma inaczej, ty tez mozesz miec jeszcze nawet 3 dzieci, siostra mojej kolezanki ma zespol policystycznych jajnikow i tez lekarze dawali mala szanse a jednak udalo sie i za miesiac rodzi, moja kuzynka urodzila dziecko zdrowiutkie z jednym jajnikiem, wiec i tobie sie uda na bank!!!ja sie troche martwie bo moj maz czasem popala trawke i tak sobie mysle ze moze to byc tez przyczyna ale z drugiej strony nie mozemy dac sie zwariowac i wszystko robic tak jak w ksiazce bo wydaje mi sie ze to jeszcze gorzej zajsc,trzeba czekac tylko to nam zostalo ;(

Gość 4 miesace a ty
hmm no kazdy organizm jest inny jednym sie udaje a drugim nie ja nie ma szans na ciaze naturlana niestety a 3 nie zamierzam miec bo mam juz 30 lat i jak jedno bedei miala to bedzie dobrze:) wiec jeszcze sporo przezyje bo inseminacja rzadko sie udaje i rzadko sie udaje za 1 razem

Gość zara26
wiem ze z medycznego punktu widzenia wiesz ze nie masz szans na naturalne poczecie ale z drugiej strony zycie czesto potrafi nas zaskoczyc wiec moze jednak uda sie mieć ta trojke:)staram się jakos wesprzec cie na duchu, nie miej za zle, wiesz moja mama urodzila moja siostre po 40tce a lekarz wykluczal ciaze a raczej mowil ze to wczesna menopauza a jednak sie pomylil i teraz ta pomylka ma 8 lat :) na czym dokladnie polega ta inseminacja i dlaczego watpisz w powodzenie jej az tak trudno zagniexdzic sie ciazy w ten sposob?

Gość zara26
wiem ze z medycznego punktu widzenia wiesz ze nie masz szans na naturalne poczecie ale z drugiej strony zycie czesto potrafi nas zaskoczyc wiec moze jednak uda sie mieć ta trojke:)staram się jakos wesprzec cie na duchu, nie miej za zle, wiesz moja mama urodzila moja siostre po 40tce a lekarz wykluczal ciaze a raczej mowil ze to wczesna menopauza a jednak sie pomylil i teraz ta pomylka ma 8 lat :) na czym dokladnie polega ta inseminacja i dlaczego watpisz w powodzenie jej az tak trudno zagniexdzic sie ciazy w ten sposob?

Gość zara26
dziewczyny zapraszam na topik, nie ma wiecej nowych dziewczynek ktore czekaja na tą piękną chwilę??

Gość notaak
Hej! :) Pół roku, to jeszcze nie jest dużo, ale podobno wielu parom się udaje w tym czasie, to zależy, co jeszcze dla kogo znaczą starania...bo jak jest raz, dwa w płodne, albo bez specjalnego zwracania uwagi jest seks na dni płodne, to na prawdę może się zejść i rok i więcej i wcale to nie oznacza, że jest coś nie tak.

Gość zara26
no tak a ty ile sie starasz lub staralas ze takie wnioski wyciagasz?ja sie staram w miare mozliwosci i zawsze w dni plodne ale bez przesady nie bede sie umawiac na seks z mezem tylko w wyznaczonym czasie, wydaje mi sie ze trafiamy w czas ale czemu nic z tego nie ma to nie mam pojecia, niestety nie zawsze jest tak jak sobie zaplanujemy, pozdrawiam

Gość nootak
ale się obruszyłaś, a ja tylko suche fakty stwierdzam :D...po prostu czasem ludzie sobie nie zdają sprawy, że można się i rok i 2 nie zabezpieczaj i nie zajść, jak się nie trafia w te dni, o dziwo można...jakby każda zachodziła od razu, to każda para by conajmniej po 10 dzieci miała :D

Gość notaak
spoko, ja nie oceniam, tylko wiem jak to jest, człowiek niby na luzie, jest seks a ciąży nie ma, ale jak działacie ostro co cykl, to na pewno niedługo się uda :)

Gość a moze by tez
cos nie tak i moze sie nie udawac ale trzeba conajmniej rok sie starac jak po roku nie bedzie sie udawalo to na badania

Gość zara26
ja sie nie denerwuje naprawde, po prostu napisalas w taki sposob jakby mi sie tylko wydawalo ze sie staram a tak wogole to nie mam o tym pojecia, mozesz mi wierzyc lub nie ale znam duzo par ktore sie staraly sporo czasu ale i takie ktore zaszly za pierwszym podejsciem, wiem po prostu trzeba trafic w odpowiedni czas, nie uzalam sie tutaj nad soba bo mi nie wychodzi, chce tylko "pogadac" z innymi dziewczynami w podobnych sytuacjach, poznac opinie, doswiadczenia itd innych rowniez wiec dzieki takze za twoje zdanie, kazdy ma do niego prawo, pozdrawiam