Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka11111111111111

pizzerinki winiary - MASKARA!

Polecane posty

Również spróbowałam tych pizzerinek. Wszystko robiłam według przepisu, ale niestety zupełnie nie wyszło. Dodając 1,5 szklanki mąki ciasto tak się klei że nie można z nim kompletnie nic zrobić. Podobno firma się poprawiła i kolejne partie mają już poprawiony przepis : zamiast 1,5 szklanki jest napisane by dodać 2 czubate. Nie jest również dokładnie podane co znaczy "pozostaw na 20 min w ciepłym miejscu", o jaką temperaturę dokładnie chodzi. Ja zostawiłam w pomieszczeniu gdzie było ponad 20 stopni i moje ciasto nie urosło. Być może patent z kaloryferem działa, ale na razie zupełnie straciłam ochotę na takie "szybkie i pyszne" dania. Stracony czas i stracone pieniądze. Może jeszcze kiedyś się skuszę by spróbować jeszcze raz, chociaż nie wiem czy nie lepiej poświęcić chwilę dłużej i zrobić ciasto samemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Konsumentka
Właśnie kupiłam to "wspaniałe" danie, aż 3 opakowania - wszystko do śmieci- wsypałam 3 x tyle mąki i nic... Jak można sprzedawać taki produkt????? Najchętniej wysłałabym resztę do producenta - i chyba tak zrobię!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taratatata
Ja również wczoraj robiłam te pizzerinki. Zgadzam się ciasto się klei i nie chce rosnąć. Jednak ja się nie poddałam, mąki owszem dodałam ponad przepis, ale nie za dużo i mimo że nadal się kleiło odstawiłam do wyrośnięcia na jakieś 40 min. No ale to na nie wiele się zdało, może ciut się ruszyło ale szału nie było. Mimo to rozłożyłam ją na blasze i upiekłam oczywiście wyszła jedna o średnicy te 15 cm zamiast 4 :), ale zawsze to coś. W smaku nie była najgorsza, jednak ciasto było trochę kitowate.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dobrawka88
Ja teraz zrobilam i jest do dupy za przeproszeniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Polajna
Ja również robiłam, już kilkakrotnie np. dziś. I wyszły super, oczywiście mąki trzeba dosypać więcej. Pierwszy raz jednak pięknie wyrosło mi ciasto(podejrzewam, że gdy robiłam je poprzednim razem było za zimno).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gesler
nie umiesz gotować mojej 6 letniej curce wyszło lepiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×