Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaleczka

błagam!!!!! to brał ORUNGAL

Polecane posty

Gość jaleczka

proszę pomóżcie !!!! czy orungl można brac tylko podczas okresu??? na ulotce nic o tym nie ma a moja ginek... mówiła że tylko podczas okresu.....ktoś to stosował?

Gość jaciekrece, u la la
Mój ginekolog odradzał mi jakiekolwiek leki na drożdżycę podczas okresu, też miałam orungal i miałam zacząć leczenie PO miesiączce, ale skoro tak Ci poradziła pani doktor, to czemu jej nie posłuchasz?

Gość aaaaaajjjjjjjj
dokładnie dlatego nie rozumiem dlaczego mówiła mi ze podczas okresu tylko mam brac... chyba jakas niedouczona czy co

Ja brałam orungal i nie odstawiałam na czas okresu, leczenie trwało długo, bralam trzy pulsy. Nawet by mi do głowy nie przyszło by odstawić.

Gość aaaaaajjjjjjjj
jaciekrece, u la la pytanie mam do ciebie czy to lekarstwo pomogło ci sie uporac z ta "choroba"

Sorry nie doczytałam dokładnie. Dla mnie to bez sensu, może coś źle zrozumiałaś?

Gość aaaaaajjjjjjjj
mam go brac przez kilka miesiecy bo od 2 czy 3 lat mam kłopot i mam ciągłe zapalenia moja pani ginekolog mówiła mi że mam brac raz na miesiac podczas okresu ale nie rozmuiem dlaczego tylko i wyłacznie podczas okresu skoro w ulotce nic o tym nie pisze

Gość jaciekrece, u la la
U mnie było tak, że jeśli już bierzesz - to nie przerywasz. Jeśli masz zacząć brać - czekasz na koniec okresu. Dostałam orungal, a dodatkowo 3 razy Gynazol. Potem odbudowywanie flory bakteryjnej probiotykiem LacibiosFemina. Do dziś go mam i jak jestem chociaż troszkę podziębiona, przemarzłam itp. biorę sobie jedną. Póki co - odpukać, nie ma nawrotów.

Gość jaciekrece, u la la
Ahaa, no widzisz, jeśli nie masz teraz zapalenia, a masz brać zapobiegawczo, to może być, że inaczej masz przyjmować.

Gość aaaaaajjjjjjjj
no ale juz go nie bierzesz ?? długo sie nim leczyłaś

Gość jaciekrece, u la la
Ojj, ja brałam tyle leków, że głowa mała... Miałam przez trzy lata praktycznie infekcje.. Aż zirytowałam się, orungal był ostatni, to było rok temu. Po gynazolu sprawdziłam wyśmiewany na forum czosnek, na jedną noc zaaplikowałam sobie ząbek, a potem jadłam duużo czosnku. Zmieniłam dietę, ograniczyłam cukier. Niestety nie chodzę na basen. Zawsze mam w apteczce LacibiosFeminę i Clotrimazolum oraz Pimafucort. Zaczęłam częściej jeść ogórki kiszone (mają więcej wit. C niż cytryna!) i inne kwasidła, co by dbać o kwaśny odczyn. Póki co daje radę.

Gość malutka866
Wiecie czy mogę brać jednoczześnie urungal i gynalgin?

Gość gość
Ja brałam - wielokrotnie. Jest bardzo skuteczny, ale niestety też bardzo drogi i dość szkodliwy. Ja się bardzo po nim źle czułam;( Koniecznie trzeba go zażyć po zjedzeniu czegoś. Wiem, że mam on zamiennik, który działa tak samo - raz, kiedy nie było w aptece akurat orungalu, Pani dała mi ten lek: http://porownywarkalekow.pl/itrax/, ale dokładnie tak samo czułam się po nim ja po Orungalu.

Gość gość
Tak - podczas okresu, ale dotyczy to tylko kobiet stosujących antykoncepcje doustną. Chodzi o to ,że tabletki antykoncepcyjne i orungal bardzo obciąża wątrobę. Należy rozdzielić zażywanie w czasie czyli brać podczas 7 dniowej przerwy - a wtedy wystepuje miesiaczka. Stosuje prawie co roku i za każdym razem dostaje od swojego lekarza takie ostrzeżenie.

Gość gość
Odsprzedam orungal, zakupiony kilka tygodni temu. Kupiłam go i rozmyśliłam się co do jego przyjmowania. W opakowaniu jest komplet kapsułek. Zdjęcia mogę wysłać na maila. Data ważności: maj 2020r. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila: faustyna20@o2.pl

Gość Itrakonazol Sprzedam
Itrakonazol Orungal grzybica drożdżyca kandydoza łupież Odstąpię Itrakonazol 100mg pod nazwa Icozole, 10 tabletek w listku. Liczę 3.5zł/tabletka plus wysyłka pobraniowa z Polski lub lotnicza rejestrowana z Tajlandii 20zł. Firma V.S. Pharma Co z Bangkoku. Ważny 01.2020. Każdy listek opisany nazwą, składem, numerem rejestracyjnym zezwolenia na produkcję, na folii wytłoczona data produkcji 1.2018, ważność i numer produkcji. Przy zakupie całego zapieczętowanego opakowania 100 tabletek cena 300zł, włącza koszt wysyłki. Jan Krongboon massagewarsaw gmail com Grzybice układowe lub wieloogniskowe: aspergiloza, kandydoza, kryptokokoza (włącznie z kryptokokowym zapaleniem opon mózgowo-rdzeniowych i mózgu), histoplazmoza, sporotrychoza, parakokcydioidomikoza, blastomikoza, chromomikoza i inne rzadkie grzybicze zakażenia układowe. Dermatologia: łupież pstry, grzybice skóry, grzybice paznokci, a także kandydozy jamy ustnej wywołane przez dermatofity i/lub grzyby z rodzaju Candida. Okulistyka: grzybicze zapalenie rogówki wywołane przez dermatofity i/lub drożdżaki.