katka00 0 Napisano Listopad 6, 2011 Tak, tak. Jest już mnóstwo takich topików. Ale ja startuję teraz. Jestem zapracowana, dużo jeżdżę, często jem poza domem i zorganizowanie wszystkiego tak, żeby się efektywnie odchudzać nie jest dla mnie łatwe. Szukam chętnych do wspólnego odchudzania się - motywowanie itp. Decyduję się na dietę proteinową czyli dr Ducana. Logicznie mnie przekonuję długoterminowa walka o efekt, a nie szybka utrata kilogramów i jeszcze szybsze ich odzyskanie. Do tej diety miałam już kilka podejść ( zawsze jednak sobie wmawiałam, że teraz nie jest dobry czas - za dużo wyjazdów, za dużo imprez, za mało czasu i inne wymówki). Historia mojego tycia jest banalna i wygląda tak: mam 33 lata, mój syn ma 5 i pół. Teraz ważę 75 kg ( wzrost 170cm) a jak byłam w połowie ciąży ważyłam 66kg, przed ciążą 58-60. Dramat. Żeby było jasne - wcale nie ciąża mi dowaliła, ale siedzenie w domu, gotowanie i późne kolacyjki - głównie makaronowe:( I tak osiągnęłam stan, w który jestem. Teraz się troszkę pilnuję, ale waga nie spada od samego pilnowania się. Troszkę pomaga mi Actislimfa - moje ostatnie odkrycie - ale bez diety i ruchu to za mało. Jutro startuję z Ducanem, ktoś chętny by zacząć ze mną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach