Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolores_

Ryanair Cash Passport -i nie placisz oplaty administracyjnej

Polecane posty

Gość dolores_

hej,czy ma ktos ta karte i jake macie doswiadczenia? wlasnie zaaplikowalam o nia i zastanawiam sie czy faktycznie zaoszczedze na uniknieciu oplat administracyjnych.

There's a 6 fee for applying for the card reimbursed in the form of Ryanair vouchers when you buy your first flight. There's a 2 fee when withdrawing money from an ATM amongst the highest of its kind for a pre-paid card according to our research. You'll be charged 4.00 for getting cash over the counter. You'll be charged 0.50 for using the card to pay for a purchase in the UK. You have to load a minimum of 150 onto the card. If you don't use the card for six months, you'll be charged a monthly fee of 2.50. If you have a negative balance on your card you'll be charged 10.00.

najgorsze ze musisz tam zaladowac 150 funtow na wyrost, za pierwsza oplate placisz te 6 funtow a potem jak nie korzystasz z karty przez 6 miesiecy musisz placic po 2.50 za kazdy miesiac... wiec czy to sie oplaca? nie sadze.

Gość dolores_
Ja sie zazanajomilam ze wszystkimi oplatami ale ciekawa jestem czy sa jakies o ktorych Ryanair "zapomnial poinformowac", czyli ci co juz korzystaja,prosze o wypowiedz. Oczywiscie nie kupujac biletow w kazdym miesiacu mozna sie narazic na te oplaty karne, ale jest na to sposob-mozna uzyc tej karty raz na miesiac w supermarkecie(koszt 0.50 za jednorazowe uzycie)wiec tego sie da uniknac. Za kazdym razem kupuje 2 bilety to zaladowanie 150 funtow dla mnie nie problem bo i tak to wydam bo 2 nbilety dla 2 osob(mnie i synka) kosztuja mnie wlasnie ok 150 funtow. A wlasnie sie zorientowalam ze nawet moglam wplacic wiecej bo chce kupic bilety na ferie co bedzie kosztowalo wiecej niz 150, wiec pewnie drugie 150 musze zaladowac. Mam jednak tylu znajomych/rodziny, ktorzy chetnie z karty skorzystaja kupujac bilety do PL, ze jezeli bede miala za duzo na karcie i bede chciala odzyskac to sie da karte znajomym a oni mi oddadza kase.

Gość dolores_
To jest faktycznie dla tych skrupulatnych co jakos dadza rade tego pilnowac. Mi za kazdym kupieniem biletow wychodzi 24 funty (2 osoby X 2 bilety X 6 funtow) wiec rocznie przy kupieniu 4 lotow dla 2 osob to jest jakies 100 funtow. Oszczednosc, ale jak dla kogo rzecz jasna,ja zawsze latam z dzieckiem wiec te dodatkowe 24 funty mnie wkurzaja.

Gość dolores_
A z tego co pisze Ryanair to wystarczy uzyc jej raz na 6 miesiecy, a nie jak myslam(nie wiem czemu) raz na miesiac . A to juz nie problem.

Gość ja bym sobie darowala
chyba ze latasz np .nas tudia do polski to ok. ale jak ktos lata raz dwa w roku to sie nie oplaca. a nie wiadomo moze za 2 meisiace zamaist palcic 2.50 za nieuzywanie akrty bedziesz palcic 6 f albo niewiadomo ile.

Gość agrikole..
Hej Zona. Masz chwile, zeby pogadac?

Gość Własnie sprawdzałam strone Rya
Wczoraj sparwdzałam strone Ryanair za poszukiwaniem biletów do polski na marzec-kwiecien..dzisiaj chcialam sparwdzic jesczez raz, a tam?? obcieta liczba lotów, z dwóch w tygodniu do jednego ...koszmar cos ktos wie na ten temat?

Gość ja wlasnie dzieki tym oplatom
kupilam bilety w easyjet bo ryanair "zaoferowal" nam za lot do Polski i z powrotem 6x6+36 funtow, czyli 6 funtow za lot w jedna strone od 1 osoby, lot byl powrotny, dla 3 osob. W EasyJet oplata za rezerwacje karta wynosi 4 funty od lotu w jedna strone,ale od rezerwacji a nie od osoby, czy zaplacilam 8 funtow zamiast 36 w ryanair.

Gość D.BillI
jak to było z tymi płatnościami? najpierw opłaty były niewysokie, potem skoczyły, jednocześnie posiadacze Visy, czy czegoś mieli za darmo, potem była karta Ryanaira, a teraz ten wynalazek... daję mu półtora roku, potem wymyślą coś innego - pytanie co się stanie z pozostałymi na kartach pieniędzmi;) jak się nie lata często to lepiej odżałować te 6funtów

Gość dolores_
Jak nie latasz - nie masz problemu! Ci co lataja moga byc zainteresowani.

Gość dolores_
Wlasnie wczoraj kupilam bilety przy uzycia tej karty. 24 funty ktore zaoszczedzilam, wole wydac na bizuterie:)

Gość ja wlasnie dzieki tym oplatom
do Bill - ale to jest 6 funtow w jedna strone, a lot zwykle jest powrotny wiec to juz 12 funtow, a nie wspomne o wiekszej ilosci osob - jak u nas 3. Zreszta powyzej juz pisalam wyszloby 36 funtow za lot w 2 strony. Czasami co tanie to drogie :)