Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiezdecydowanaNarzeczona

Absolwent - czy nadaje się na wesele?

Polecane posty

Witam. Chciałam Was spytać o opinię co sądzicie na temat wódki Absolwent. Mamy zamiar z narzeczonym kupić ją na wesele bo jest dobra i w przystępnej cenie. Nigdy nikt nie miał zastrzeżeń, jednak usłyszeliśmy, że taka wódka się na wesele nie nadaje. Co Wy o tym myślicie? Dziękuję za odpowiedzi

W sumie to nie spotkalam sie nigdy z ta wodka na weselu, ale sama o niej myslalam, bo jest w dobrej cenie ale popytalam i wiem, ze nie wszystkim smakuje... Za to slyszalam wiele dobrych opini o Krupniku i o ZubrowceBialej, nigdy nie probowalam ale ponoc bardzo dobre i cena tez OK - ale niewiem ;/

nigdy na weselu nie spotkalam sie z ta wodka - ja ja lubie, ale nie znajdziesz takiej, ktora wszytskim pasuje ze swojej strony moge polecic zoladkowa de lux - mialam taka na weselu po namowie kierownika sali, a on sie zna - wtedy ta wodka wchodzila na rynek wiec najpierw ja przetestowalismy;)

Gość absolwent jest
ostry w smaku podobno polmos zielona gora ma dobre wodki np Polska wodka

Dzięki dziewczyny :), ja nie mam zbytniego doświadczenia jeśli chodzi o alkohole bo ich nie piję, także się nie znam i zawsze lepiej poznać zdanie kogoś innego :)

Krupnik dobry? :) Musze nad tym pomyslec... Bo mam dylemat co kupic czy Krupnik czy Zubrowke, badz ZoladkowaCzysta ;/ Ale ta ostatnia byla na weselu mojej przyszlej szwagierki i niby goscie ja pili ale stwierdzili ze sie popsuli z ta wodka ;/ Chcialabym cos innego, a podobno ceny tych dwoch pierwszych sa dosc dobre. Niewiem jaka cena jest teraz, na dzien dzisiejszy moze ktos widzial gdzies w sklepie...? :)

ja nie wiem bo to nie bylo moje wesele ;) ale wiem ze wodka calkiem dobra byla przynajmniej ja sie nie nadaje do picia, a wszyscy dobrnelismy do 13kolejki i na nastepny dzien zero kaca, nic :P

Stock kosztuje około 22 zł za o,5 l.

Najlepsza jest biała dama. U mnie była i nikt z gości nie miał potem takiego kaca, wiecie, z wymiotami i w ogóle. Mój ojciec abstynent, tak się rozochocił, że mu nic po wódce nie było, że na następnym weselu u kuzynki też dużo wypił. I potem umierał :P Ale wódka byłą inna, nie pamiętam jaka, bo ja nie mogłam pić. Jak dla mnie biała dama jest najzdrowsza :) A Sobieski to siara straszna. Pali jak nie wiem, ja nie mogę jej pić... :(

Gość a czemu nie chcesz luksusowej?
W sumie wódka dość znana i ma stosunkowo najlepsze opinie. Może ciut droższa, ale naprawdę musisz każdą złotówkę oszczędzać? Tak bardzo brakuje ci pieniędzy na wesele, to zrezygnuj z czegoś innego, a dopłać te 2 złote do lepszej flaszki.

Gość zyxx
pomyśl nad żubrówką czystą wyszła niedawno więc jeszcze trzyma fason i nie ma mega kacora na drugi dzień ja nie miałam nawet bólu głowy

Ostatnio na weselach widuję tylko żołądkową gorzką, a oprócz tego jakieś tam wina, piwo w beczce, nalewki...i takie tam.

Gość Żołądkowa gorzka?
Problem w tym, że jest to wódka słodka i wpływa na smak potraw. Na weselu powinna być czysta, bezsmakowa i bez zapachu. Ot czysty alkohol zmieszany z czystą wodą, ale takich nie ma. Właśnie dlatego trzeba uważać i nie kupować "rasowanych czystych", po których łeb na drugi dzień chce rozerwać.

Gość chciałam żurbówke
ale będzie Pan Tadeusz

Dziewczyny wczoraj z narzeczonym doszliśmy do wniosku, że będzie Krupnik na naszym weselu. Pytałam kilku osób ze swojego otoczenia i nigdy wszystkim się nie dogodzi, ale podjęliśmy już taką decyzję, a jak komuś nie pasuje to niech nie pije :), wszystkiego dobrego Dziewczyny :*

Gość Weronika_Ż
odradzam, lepiej zainwestuj z zwykłą, ale dobrą białą żubrówkę, bo jest najbardziej "tradycyjna" i popularna

Gość Marioo_26
U moich znajomych była niedawno ta wódka na weselu. Schłodzona podchodziła wszystkim i każdy świetnie się bawił.

Nie rozumiem podziału na mniej i bardziej „tradycyjne” wódki. Absolwent jest znaną i lubianą wódką, więc jest na taką okazję wręcz idealny. Zwłaszcza, że można urozmaicić wybór o wersje smakowe. Tylko warto pamiętać o zakupie wódki jednego producenta, wtedy nieco trudnej o kaca. ;)

Gość gość
absolwent był w momencie wejścia na rynek całkiem dobrą wódką. Dziś jest to lura, zupełnie nie do picia, no chyba że masz menelską rodzinę, to kup. Normalni ludzie tego nie piją.

Gość gość
Absolwent w porównaniu cena /jakośc dla mnie jest najlepszym trunkiem nigdy po nim nie miałem kaca idealny do drinków.

Ja nie mam zastrzeżeń do smaku tej wódki. Cenowo też jest korzystna. Na pewno świetnie się sprawdzi na weselu. :)

Gość gość
Fuj, paskudna wódka :( już lepsza wyborowa albo krupnik. Na studiach pamiętam że najbardziej odrzucało mnie od tej wódy :/

Gość Grubson85
Absolwent to wódka mojej młodości, pijało się ja na imprezach u znajomych. Nawet teraz na grillu wyciągam na stół idealnie zmrożoną i wspominamy tamte czasy :)

Gość gość
Tylko, że smakowo to już zupełnie inna wódka, niż absolwent z czasów młodości. I na wesele wyborowej nic nie pobije. No chyba, że ktoś rzeczywiście chce te złotówkę na butelce zaoszczędzić, to kombinuje.