Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lengi

/ Małomówność /

Polecane posty

Gość lengi

Mam uporczywy problem z którym staram się walczyć, otóż walczę ze swoja małomownością (która nie wynika tak do końca z nieśmiałości)... jednak jak już rozmawiam z druga osoba to zaraz po tym myślę i obwiniam się, " a po co to powiedziałam" itp. , myśląc, że się znów wygłupiłam, co inni sobie o mnie pomyślą, szczególnie jak po mojej wypowiedzi jest ta cisza, automatycznie nasuwają się myśli oskarżycielskie... co Ty pi**oilsz? (zanudzasz, przymulasz, skończ gadać bo to mało interesujące) dobija mnie to katowanie siebie, zawsze podziwiam osoby które potrafią rozmawiać jakoś konstruktywnie i zażartować i na poważnie z pewnością problem tkwi w poczuciu własnej wartości, ale to już temat rzeka czy ktoś ma podobnie? pozdrawiam

Gość mam podobnie4+
tez sie ciagle katuje takim mysleniem. zawsze czuje sie odpowiedxialna za prowadzona rozmowe. jest troche lepiej, ale z nowymi osobami problem wraca.

Bardzo dobrze Cię rozumiem też kiedyś taka byłam nawet rozstałam się z chłopakiem ponieważ jak on twierdził nie potrafiłam się przed nim otworzyć... Teraz jestem z kimś innym i jest zupełnie inaczej rozmawiamy o wszystkim, a co najważniejsze już nie jestem nieśmiała i małomówna mój mężczyzna pozwolił mi w siebie uwierzyć... Z Tobą też tak będzie musisz tylko znaleźć tą odpowiednią osobę która do Ciebie dotrze :)

Gość lengi
malinkaa20 dzięki ;)