Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emila Agata

Prawo Pracy - czy przysługuja mi 2 dni urlopu

Polecane posty

Gość Emila Agata

płatnego, na poszukiwanie nowej pracy - o ile sama Wypowiedziałam pracę ? Pracowałam 5 lat jestem na trzymiesięcznym wypowiedzeniu, ale pracuję.

Gość Emila Agata
wie Ktoś :-D

Gość niscccc
Urlop na poszukiwanie pracy przysłyguje obecnie TYLKO jeśli pracodawca wypowie ci pracę. Mogłaś to znaleźć na googlu, gratulacje z powodu tępoty.

niscccc fajnie, że Ty jesteś taki mądry :) Gdyby każdy tak chciał skorzystać z google to nie byłoby tego forum :) Pozdrawiam Vampirzo i nie martw się... niedługo Cię ugryzę :)

Gość Emila Agata
Urlop wypoczynkowy mam na ten rok wykorzystany. Chodzi mi tylko czy jeszcze mogę mieć te 2 dni płatne, skoro sama wypowiedziałam umowę. Dzięki za wcześniejsze odpowiedzi.Masz rację od czego mamy kafeterię ? :-D

Gość Emila Agata
Wielkie dzięki Vampire Blond. Jeszcze nie mam.

Gość Emila Agata
Przepraszam Vampire Bloood.

Gość Emila Agata
Ktoś mi powiedział, że jeśli pracowałam tyle lat i mam 3 miesięczne wypowiedzenie to ,że te 2 dni będą mi przysługiwać. Ale to tylko takie wiadomości z niepewnego źródła.

Gość niscccc
PONOWNIE: Urlop na poszukiwanie pracy przysłyguje obecnie TYLKO jeśli pracodawca wypowie ci pracę. Wcześniej owszem, był przepis mówiący ze mozna prosić o 2 dni urlopu na poszukiwanie pracy niezależnie od tego, kto wypowiada (pracodawca czy ty) ale to zmieniono. To jest urlop dodatkowy, nie wypoczynkowy, ale sam pracodawca go nie daje, trzeba o niego poprosić, wystawiając po prostu kartę urlopową. PONOWNIE: gratulacje z powodu tępoty.

nisccc żeby zasięgnąć tych informacji prawdopodobnie musiałeś zajrzeć w google, a ja to wiedziała od razu :) tępy to ty jesteś prostaczku

Gość niscccc
I nie ma znaczenia ile kto pracował, nawet po miesiącu od zawarcia umowy ma się to prawo. Ludzie, czytajcie kodeks pracy, to nie boli.......

Gość nie!
nie przysługuje ci właśnie dlatego ze sama wypowiedziałaś umowe o prace