Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaparseszak

dowód wpłaty

Polecane posty

Gość asiaparseszak

jak długo należy przechowywać dowody wpłaty? pytam bo zadzwoniła pani z US że kontrolują szkołę jazdy w której odbyłam kurs prawa jazdy jakieś 2 lata temu.. czy wgl mam obowiązek trzymania tych dowodów?

Gość papla666
Z tego co wiem, urząd skarbowy ma prawo badać dokumentację do 5 lat wstecz.

Gość asiaparseszak
ja rozumiem ze szkoła jazdy ma posiadac pełną dokumentacje, ale ja też?? a jeśli nie mam tych dowodów to co?

Gdzieś kiedyś czytałam, że rachunki wpłat itp....powinno się zachowywać do roku czasu... ale nie potrafię tego poprzeć w tym momęcie jakimś przepisem itd.

Gość asiaparseszak
no właśnie z tego wynika że nie musze przechowywac rachunków, jedynie właśnie ta szkoła mogłaby stwierdzic że nie zapłaciłam rachunku i wtedy byłby problem.. ale US raczej nic ode mnie nie powinien chcie c

Gość elemele ....
nie bardzo rozumiem, odpisywałaś kurs od podatku albo coś w tym rodzaju? Nie masz obowiązku przechowywać rachunków jeśli nie masz potrzeby o resztę niech martwi się szkoła. zresztą zadzwoń do biura rzecznika konsumentów czy jak to się tam nazywa

Gość Tollllla
nic nie odpisywalam od podatku itd.,nie wiem może jedynie mam pokazac ten rachunek w ramach jakby pomocy US, bo wg mnie ode mnie nic nie powinni chciec zreszta mam rachunek za kurs podstawowy a za dodatkowe godziny juz nie wiec jej nie wyczaruje.. jutro ma dzwonic to sie okaze.. tylko wlasnie nie wiem czy mam obowiazek to pokazywac bo jechac 50km do US tez mi sie nie oplaca

Gość jestem prawikiem i w zyciu
"Z tego co wiem, urząd skarbowy ma prawo badać dokumentację do 5 lat wstecz." tylko, że to nie ją badają a kogoś innego. Ona jako osoba prywatna nie ma przeciez obowiązku trzymać paragonów czy innych rachunków. O ile nie dostała na prawko jakiejś dotacji czy nie odpisywała od podatku 🖐️

Gość asiaparseszak
w sumie jak idę do sklepu to też nie trzymam paragonu przez następne 5 lat, a to jest przecież w sumie to samo Dzieki za pomoc ;)