Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewrerwrerw

Sposoby na idealną cerę... tylko geny?

Polecane posty

Gość ewrerwrerw

Niektóre z moich koleżanek mają śliczną cerę, nie muszą używać podkładu, a dla mnie ładna cera to najlepszy makijaż. Ja niestety nie mam perfekcyjnej cery... Po pierwsze, kłopotliwa strefa T. Po drugie, małe ślady po trądziku, rozszerzone pory (chyba, nie znam się na tej terminologii...) Jedyna część twarzy, z której jestem zadowolona, to policzki i te obszary twarzy (jak pupa niemowlaka). Czy jest coś co można zrobić, aby choć trochę zbliżyć się do cery idealnej? Dermatolog, zabiegi laserowe? Sposoby domowe?

Gość ddfsfsdfdsfds
up

Gość ddfsfsdfdsfds
up

Gość jjijijjja
ja też chce wiedzieć...

Gość olivia dunhammmm
sporo tez zalezy od tego co jesz. Ja od 4 tygodni nie jem miesa. Pory sie widocznie zmniejszyly, wypryski zniknely i generalnie stan cery sie poprawil.

Gość ddfsfsdfdsfds
Olivia, a co jesz najczęściej?

Gość ddfsfsdfdsfds
Płatki owsiane chyba też, prawda? A co powiecie o zabiegach laserowych?

Gość olivia dunhammmm
w tej chwili jem sporo warzyw i owocow, nabial,

Gość jhdjdcj
polecam zabiegi u kosmetyczki, mikrodermabrazja a później zabiegi kwasem mlekowym. Zrobiłam sobie taką kurację wczesną wiosną i cera faktycznie się bardzo poprawiła:) poza tym używanie dobrych kosmetyków na co dzień, ja ostatnio odkryłam mary kay i jestem bardzo zadowolona

Gość weweqweew
O nie, żadne kosmetyczki, mikrodermabrazje! Na dłuższą metę to niewypał, szczerze odradzam.

Na wieczór kwasy (np. toniki w stężeniu ok. 10%), na dzień porządny anyoksydant (np. z rozjaśniającą wit. C), po południu po zmyciu makijażu krem nawilżający (dobrze jeśli jest z wit. B3). W bonusie mamy skuteczną pielęgnację antystarzeniową ;)

Gość abrakadabdragsd
Toniki z kwasów (można znaleźć na mazidłach, ecospa i innych podobnych, sklepowe są bardzo drogie, a z salicylowym praktycznie nie do dostania [ale to już kremy/peelingi, nie toniki]).