Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BIBISI

WYSYPKA NA BRZUCHU 26 tydzien ciazy

Polecane posty

hej babki:) wysypalo mnie na brzuchu,swedzi jak cholera,znacie jakies domowe sposoby co by to zaleczyc?? albo jest tpreakcja na krem lub reakcja na cos co zjadlam :o wiem,ze w ciazy takie rzeczy sie zdarzaja....

Ja tez mialam wysypke w ciąży. Nie mam pojęcia od czego. Nietsety nic nie pomagalo. Kazali mi pic calcium i dostaląm masci robione ze szpitala na to ale się drapalam do krwi bo tak przeraźliwie swędziało. Utrzymywało się aż nie zakończylam karmienia piersią. Wtedy wszystko zeszlo jak ręką odjął. W poprzedniej ciązy też ją mialam i bylo dokładnie tak samo. W szpitalu mówili ze to musi byc coś zwiazanego z hormonami i ze w kolejnej ciazy tez sie mogę tego spodziewać. Moze spróbuj calcium bo jeśli cię coś uczulilo to to powinno złagodzić.

dzieki za odpowiedz:) no wlasnie smaruje,zasypuje,pije calcium i nic:O szalu dostac idzie;) pocieszam sie,ze wiele kobiet tak ma :o

wiele? A mi nie mogli tego zdiagnozowac. Bylam w kilku szpitalach odsylali mnie taką rozdrapaną i zakrwawioną i nikt nie wiedzial co to. Dopiero na dermatologii się mną zajęli ale też nie powiedzieli jednoznacznie co to takiego tylko ze to moze byc coś ciazowego. Dostaląm masci które nic nie pomogly :( Nic nie pomagalao. Potrafilam o 4 rano siedziec w wannie zimnej wody bo tylko to mi przynosilo ulgę. brr na samo wspomnienie mnie swędzi. Takze okropnie Ci wspólczuję! Mnie jeszcze kazali pic dicoflor. Nie wiem za bardzo po co ale stwierdzili ze moze mi to pomóc (z tym ze specjalnie to to nie pomogło) :)

no widzisz:( naczytalam sie na ten temat i wiele babeczek to mialo do konca ciazy,potem mijalo:( i tez nic nie pomagalo...a ja chce uzywac kremow pielegnacyjnych na ciazowy brzuch a wtedy piecze jeszcze mocniej:( echhhh

Gość lidziek
ta wysypka to prawdopodobnie świerzb ciążowy...dobrze jednak żeby zobaczył to lekarz ...robiłaś w ciąży próby wątrobowe?

dzizasss jaki swiezb???? wysypki ciazowe to nie swiezb :o a stopy i dlonie mnie nie swedza wiec cholestaza raczej odpada...

Gość ja miałam wysypkę po
oliwce

ale zrób próby. Mi wyszly ujemnie. No takie perfumowane balsamy to tylko podrażniają niestety :( Moze by ci pomogla masc robiona? Zapisz sie do dermatologa. Powiedz ze jestes w pilnej potrzebie i cie przyjma bez kolejki.

nie musisz. Ja nie miałam. Powiedz w jakiej jesteś sytuacji i cię przyjmą. A nie to sobie podjedź na SOR i niech Cię skonsultują z dermatologiem. ale do dermatologa, ginakologa, stomatologa- nie trzeba skierowania. Do nich mozna bez :) Tylko terminy są :(

no tak...dzieki Ci za rady:) jutro moze dryndne do swojego gina, we czwartek badam krew to te watrobowe proby tez zrobie:)