Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

Mamy trojaczków

Polecane posty

W krótce nasza rodzinka powiększy sie trzy skarby i zaczynam kompletować wyprawke. Szczeże mówiąc największy problem mam z wózkiem. Czy można wózek kupić dla trojaczków? Może drogie mamy macie jakieś sprawdzone modele lub marki. A reszte rzeczy to kompletowałyście to co dla jednego maluszka tylko razy trzy? Pozdrawiam cieplutko

Gość alercia
Niestety nie moge pomóc ale wyrażam pełen szacun :) moja jedyna córa daje mi popalic od dnia porodu po dzis (3lata) nie dałabym rady potrójnie ale trzymam kciuki powodzenia x 3 :)

Będzie napewno jeden chłopczyk a dwujką narazie postanowiła że nie zdradzi płci:). Tez słyszałam o koncepcji wózek dla bliźniaków i pojedynczy ale jakoś mi nie tego ta koncepcja

Gość Dla trojaczkow sa:
Peg-Perego (potrojna spacerowka typu tandem z autofotelikami) Mountain Buggy (potrojny wozek terenowy na pompowanych kolach z gondolami) i na indywidualne zamowienie: Cosatto (potrojna spacerowka parasolka nadajaca sie od noworodka)

Gość Dla trojaczkow sa:
a no i jeszcze Inglesina (tandem podobny do Peg-Perego)

Gość Dla trojaczkow sa:
Reszte rzeczy (poza lozkami) kupuj jak dla jednego dziecka. Na poczatku bedzie ci potrzebne tylko 1 lozko, bo dzieci beda sie razem spokojnie miescily lezac w prostopadle, a dwa pozostale mozna skrecic pozniej. W ten sposob oszczedzicie miejsca. Ciuchy, butelki, smoczki kupuj rozne uniwersalne, tak zeby byly obiegowe, a nie koniecznie przypisane do jednego dziecka jednej plci, bo nie wiesz co komu przypasuje i w czym komu bedzie wygodnie (dzieci maja rozne preferencje).

Musze się jakoś do tego z głową zabrać jest jeszcze troche czasu to chyba zaczne od tego że zrobie spis. Faktycznie może nie przeginac z ilością przecież są teraz takie czasy że w kazdej chwili można kupić brakujące rzeczy.

Gość niuniek12345
Gratuluję potrójnego szczęścia :) w którym jesteś tygodniu?

Gość Dla trojaczkow sa:
Najlepiej jak podejdziesz do zakupow praktycznie. Wiem, ze w sklepach kusza rozne dziwne sukieneczki, kamizeleczki etc. ale nim trafia do koszyka zatrzymaj sie na chwile i zastanow, czy na pewno sa ci potrzebne, bo wyobraz sobie ze masz dzieci roznej plci, chlopiec przesikal ostatniego pajaca, pranie jeszcze nie zrobione, a ty zostajesz z rozowa sukienka... Nie szalej tez z zabawkami i nie dubluj ich. Jak bedziesz kupowala np lezaczki (bo na pewno ci sie to przyda) to nie wydawaj kasy na 3 identyczne, tylko kup 3 rozne sprzety (albo nawet tylko 2) - jeden inny i drugi inny (np jeden lezak-hustawke, a drugi klasyczny). Albo po prostu zglos pomysl krewnym, ktorzy beda chcieli wam cos kupic. Reszta rzeczy typu wanna, szkotka, termometr, aspirator, nozyczki, przewijak itd kupuj jak dla 1 dziecka (a nie 3 sztuki). Kosmetyki, pieluchy i cala reszta (lacznie z ciuchami) uniwersalne, tak jakbys kupowala dla jednego dziecka, tylko w nieco wiekszej ilosci (tak jakbys robila troszke wiekszy zapas (ale bez przesady).

Gość Dla trojaczkow sa:
A no i wez tez pod uwage, ze na samym poczatku (o ile nie rodzisz zima) cala trojka zmiesci sie spokojnie do duzej gondoli standardowego wozka glebokiego dla 1 dziecka. W ten sposob mozna sobie zaoszczedzic klopotu i sil z pchaniem specjalnego wozka dla trojaczkow przynajmniej przez pierwszy miesiac, czy dwa. Dzieci beda na poczatku malenkie.

Moja rodzina cała sama rzuciła taka koncepcję że moża zamiast kupować dla dzieciaków na przywitanie jakiejś dupereli kupią coś praktycznego coś co nam się napewno przyda tak jak np leżaczek moim zadaniem jest spisanie i zorientowanie się jakie marki mi się podobają. I tak np my kupujemy jedno łóżeczko rodzice drugie a tesciowie trzecie. naszczęście na brak miejsca nie narzekamy więc odrazu postanowiliśmy zainstalowac trzy łóżeczka. niuniek12345 31 tydzień :)

chmmm mati2011..... tak sobei mysle ze Ty chyba dzieci jak kroliki robisz..... bo przeciez mialas miec blizniaki w lipcu 2011.... potem niby je stracilas... a tutaj czytam ze trojaczki niby maja byc....... i to w listopadzie 2011... wtedy jak dopiero robilysmy 1wsze usg.... bardzo to ciekawe.....chmmm