Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biatka....

Kanada....:)

Polecane posty

Gość eistein vs. Sokrates
110 osób chce zobaczyć

a Sokrates

nie tylko

bo przepełni się i wyleje kiedy na pełni a po spłynie i

stoi:)

Gość Edmonton
Lucasso- 32 CAD na godzine to calkiem dobra stawka. Mysle ze spokojnie dasz rade utrzymac siebie i dziewczyne a jesli ona cos tez zarobi, chocby i 1000 CAD na miesiac (co jest bardzo latwo za doslownie pol etatu) to uwazam ze i na calkiem fajne zycie starczy i na odlozenie. Przepraszam Cie ale nie wiem dokladnie jakie warunki musi spelnic Twoja dziewczyna zeby tutaj legalnie pracowac, wiec nie chce pisac Ci jakis glupot zeby nie wprowadzic Cie w blad. Wiem tylko ze na pewno mozna to zalatwic, zeby ona tutaj przyjechala jako Twoja partnerka jezeli Ty masz zagwarantowana stala prace i na to stosowne dokumenty. Pisze to bo moja znajoma pracuje z taka dziewczyna ktora przyjechala do narzeczonego i ma tzw. otwarta wize pracy czyli moze pracowac legalnie bez koniecznosci pracowania dla konkretnej firmy ale tez i bez gwarancji pracy- po prostu co znajdzie i gdzie to od niej zalezy, ale ma tzw. numer ubezpieczeniowy bez ktorego o zatrudnienie tutaj legalnie nie ma mowy. Wiem tylko ze ten facet poszedl do prawnika i ten wlasnie zalatwil takie papiery dla tej dziewczyny, narzeczonej. Co do stawki to tak jak pisalam - calkiem niezla jest, najnizsza tutaj to ok 10 dolarow na godzine. Dla porownania Ci powiem ze np. praca w biurze na start to jakies 15- 16 dolarow na godzine. Pozdrawiam.

Lukassso - zostawiłbyś jakiś email do siebie, mam parę pytań. A do tych co juz są w Kanadzie, czy możliwa jest tam emigracja zarobkowa? Czy raczej tylko wyjazd i godne życie w Kanadzie? Pozdrawiam.

Gość kenedien6194
Witam. Wszystkich, którzy są zainteresowani emigracją do Kanady i są ciekawi jak wszystko tutaj wygląda zachęcam do odwiedzenia mojego bloga o życiu w Kanadzie pod adresem: Blog o życiu w Kanadzie Masa informacji, zapraszam do czytania!

Gość kenedien6194
Witam. Wszystkich, którzy są zainteresowani emigracją do Kanady i są ciekawi jak wszystko tutaj wygląda zachęcam do odwiedzenia mojego bloga o życiu w Kanadzie pod adresem: http://kenedien6194.blogspot.ca/ w poprzednim poście zapomniałem dodać linka ;) Masa informacji, zapraszam do czytania!

Gość Paddy32
Witam wszystkich. Mam pytanko..... mam w planach wyjazd do Calgary moglby mi ktos szczerze napisac stosunek wyplaty do wydatkow ( wynajem np 3bed house , kupno samochodu , ubezpieczenie...... poprostu zycie ).[Informacyjnie - jestem kierowca ciezarowki w Irlandii od 2006 roku.] Tylko powaznie prosze na emaila paddythepol@onet.eu Wielkie dzieki.

Gość gość
Nie bedzie cie stac! Jezeli jestes zwyklym robolem bez dobrej edukacji nawet nie jedz!

Gość gość
focusca sproboj na wize turystyczna tylko musisz miec paszport biometryczny ten nowy i bilet powrotny jedziesz jako turysta a przez torronto najlatwiej przejsc

Gość gość
Ktos pytal jack cent wynajmu. Wynajmujemy z mezem mieszkanie 1 pokojowe the ze turn ilosc pokoi oznacza ilosc sypialni wiec jest salon z balkonem kuchnia przedpokoj sypialnia lazienka I storage ns rowery it placimy obecnie 1185 + energia woda wliczona w 2011r jak sie wprowadzalismy za miesiac bylo 980 cad ale siedzimy w tym samym miejscu no dobra lokalizacja blisko Lrt polskie sklepy basen lodowisko I przychodnia a obecnie ceny w Calgary za 1 bedroom to 800-2000 cad zalezy jack start I jack utrzymany budynek do najtanszego bum nice szla czesto as w takich bedbugs czyli pluskwy paskudztwo trudne do wytepienia pozdrawiam

Gość Studyincanada
Zapraszam wszystkich chetnych do studiowania w Kanadzie w przepieknej miejscowosci KELOWNA. Znizki dla nowych studentow!!! http://focuscollege.education/ Wiecej informacji na emailu!!! studyincanada15@yahoo.com

Gość klaneczka
Biatka...czy Ty nadal mieszkasz w Burnaby? Pytam bo mój brat tam cały czas mieszka i chciałam podpytać o ciekawe miejsca i sposób na spędzanie wolnego czasu. Jeju - pisałaś 5 lat temu ....