Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odrętwiała od dwóch miesięcy

Mrowienie, drętiwenie w górnej części brzucha. Jak sobie pomóc?

Polecane posty

Cześć dziewczyny Jestem obecnie w połowie 29tc. Od mniej więcej dwóch miesięcy odczuwam drętwienie w lewej górnej części brzucha, na powierzchni ok 10 cm.kw. To uczucie jakby mrowienia, pieczenia, coraz bardziej nieprzyjemne wręcz bolące. Jak dotykam tego miejsca usiłując je rozmasować mam wrażenie ograniczonego czucia. Mówiłam o tym mojemu lekarzowi ale zbagatelizował sprawę. Powiedział, że nic na to nie poradzi może być tylko gorzej. I gorzej jest. Ten ból zaczyna promieniować do pleców. Nie pozwala mi spać. Zarówno na prawym jak i lewym boku jest strasznie męczący. Czy, któraś z Was tak miała? Czy znacie może jakieś metody aby choć trochę sobie ulżyć? Jakieś pozycje do spania? Ćwiczenia? Bardzo proszę o pomoc bo już naprawdę nie daję rady :(

No właśnie to najlepszy specjalista w moim mieście. Ma świetne opinie i tak naprawdę tylko dzięki jego diagnozie jestem w ciąży. generalnie mu ufam. On sprawdził to miejsce na usg. Okazało się, że to jakieś więzadła macica podepchnęła do góry i stąd to uczucie. Chodzi mi o wskazanie jakiś form złagodzenia bólu przez mamy, które też to przechpodziły.

Aha. To powiedz, że chwilami ból nie daje Ci spać, skłam jeśli musisz. Może Ci coś doradzi. Bo z leków przeciwbólowych to Apap możesz brać, ale też nie za dużo.

Czy nikt nie miał czegoś takiego?

Gość agataczarna
Ja mam takie dziwne mrowienie w górze brzucha mi lekarz powiedział ze to przez duzy rozmiar macicy. Mam to od 5 tygodni a teraz jestem w końcówce 39 tyg. jakby nie było macica ma 5 litrów pojemnosci to jak baniak wody. uciska na przepone i może stąd to mrowienie. jakby to bylo cos zlego to napewno lekarz by zainterweniował

Gość jamamasynkaa
miałam dokładnie tak samo, to nie jest groźne,choć nie przyjemne - minie dopiero po porodzie...

Gość Jabardzo
Miałam to samo. Nie przejmuj się, przejdzie po porodzie.

też to mam:( zwłaszcza jak sie położę na lewym boku. Taka kulka uciskająca z mrówek:( zawsze troszkę pomasuję i przechodzi ale jest naprawdę uciążliwe