Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolsii

pryszcze

Polecane posty

Gość karolsii

Cześc wam mam problem z trądzikiem mam go cały czas od jakis paru lat nie miałam nigdy takiego dnia w swoim zyciu zebym nic nie miała na twarzy , uzywam zeli toników , masci od dermatologa ale to nic nie pomaga , przed okresem zawsze mnie wysypuje , niewiem jak sobie z tym poradzic , to jest jedyny problem w moim zyciu , strasznie mam tego dosyc , bo to nie sa mał e pryszcze mam je na czole na pliczkach na brodzie nawet czasem na szyji , sa to pryszcze ropne najczęsciej , co mam robic , juz dalej tak nie wytrzymam , ktos mozze mi pomuc ! ? bardzo bym prosiła z góry dziekuje

Gość trrrtretrt
Cześć, ja miałam w życiu dwa okropne wysypy. Jeden przeszedł sam, a drugiego pozbyłam się biorąc izotek. Byłam (i nadal jestem) sceptycznie nastawiona do tego typu specyfików, nie jest zadowolona, że to brałam, ale fakt faktem, trądziku (odpukać) już nie mam

Gość karolsii
no własnie ale ty miałaś/miałes dwa razy w zyciu taki wysyp a ja ciagle

polecam wizytę u specjalisty, tylko tam możesz zaczerpnąć profesjonalnej porady i ustalic odpowiedną terapię. zazwyczaj stosuje się antybiotyki, retinoidy lub terapię hormonalną, dermatolog może także polecic zabiegi kosmetyczne. Jesli borykasz się z tym problemem naprawdę długo to umów się na wizytę, jednak uprzedzam że przy terapii również trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Gość Do lekarza to nie
I co gumisia85,skad Ty wiesz co ma brac osoba na ta dolegliwość,samą chemie proponujesz,a lekarz to zaden specjalista,wiec gdzie ja wysyłasz???

Gość aaaaaaaa423354
A niby kim jest lekarz jak nie specjalistą? Znowu te swoje głupoty rozgłaszasz...

Takie wysypy nie są wynikiem nastoletniej „burzy hormonów, mogą to być jakieś poważniejsze zmiany chorobowe. Zamiast walczyć z nimi domowymi sposobami, lepiej jednak wybrać się do lekarza. Leki to rzeczywiście chemia, ale nikt nie powiedział, że od razu jesteśmy na nie skazane. Tak jak napisałam, lekarze mogą również polecić wizytę u kosmetyczki i jakiś zabieg zapobiegający powstawaniu trądzika.