Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmienie

Od jakiej kaszki/kleiku zacząć?

Polecane posty

Gość karmienie

Od kiedy mój synek skończył 4 m-ce budzi się w nocy co 2,5-3 godziny i wrzaskiem domaga jedzenia. Wcześniej jadł o 19.00, potem budził się ok 1.00 i ok 5.00. Chyba czas zacząć mu zagęszczać mleko na noc. Co polecacie? Co będzie najdelikatniejsze na początek? Co nie będzie powodowało zaparć (bo mieliśmy z nimi problemy)? Synek jest na mm i jeszcze nic innego nie jadł.

najlepiej jako pierwszy kup mu kleik ryżowy i dodawj do mm później kaszki mleczno-ryżowe lub ryżowe z bananem, maliną lub jabłkiem

Gość byujhgfrghjkhgtfrdfghyjk
Podawaj mu kaszkę taką specjalną na dobranoc. Są już takie po 4 msc. Mój ma 3, ale po 4 całkowicie wprowadzam mu jedzonko. :)

Jak dziecko jest na mm (mój jest) to powinno się jedzenie wprowadzac właśnie od 4 msc :)

Gość karmienie
A są jakieś niesłodzone kleiki? Bo ja mam wrażenie, że samo mm jest już mega-słodkie. Czy wszystkie są niesłodzone? Nie znam się kompletnie.

Gość niuniulkai
kup kaszke bobovita o 4 miesiącu z mlekiem ( niebieskie pudełko) (ja dodawałam jeszcze łyżeczke kleiku ryżowego i mała sała do rana)

ani w mm ani w kaszkach nie ma cukru no chyba że jakiś chłam dajesz ale w tym normalnych nie ma cukru

Ja ostatnio już patrzyłam na kaszkę z bobovity chyba. One są już na mm. Wlewasz 130ml wody i 5 łyżek stołowych kaszki, mieszasz i gotowe. :)

Gość do ppppp
nie ma cukru ani w mm ani w kaszkach? haha poczytaj składy kobieto

Gość karmienie
Dzięki dziewczyny. Mój mały pije Bebilon. Nie wiem, mi się to mleko słodkie wydawało, ale może dlatego że ja nic nie słodzę.

Gość to jak były zaparcia
to nie zaczynaj od ryżowego. Kup kleik kukurydziany z nestle jest chyba i tym zagęść mleko. Jest bez cukru.

Gość karmienie
A jeszcze coś: jaki smoczek kupić do tych kleików/kaszek? Na razie mamy Avent 2, bo z 3 się krztusił.

Gość to jak były zaparcia
na razie nie dawaj tych kaszek co są od razu z mlekiem modyf. bo one na pewno nie są na bebilonie. Lepiej kupić samą kaszkę i mieszać z bebilonem

kaszki bobovity są na bebiko a nestle na nanie :) na bebilonie nie ma ale jak się nie mylę bebilon i bebiko produkuje ta sama firma a co do składu to czytałam i jakoś cukru nie wyczytałam przynajmniej nie w takiej formie o jaką zapewne chodziło czyli jako zwykły biały cukier