Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twadostapajacapoziemi

jakie ma prawa ojciec, ktory nie interesowal sie dzieckiem przez 10 lat

Polecane posty

Gość twadostapajacapoziemi

, nie placil alimentow do zeszlego roku (po 250zl),a teraz nagle chce sie z dzieckiem widywac? sama wychowalam corke z pomoca rodzicow, teraz mamy zycie ustabilizowane itd,a on sobie o dzecku przypomnial/ czy ja jako matka to juz nie mam zadnych praw?przeciez ona nawet go nie zna, czego on oczekuje,ze corka pobiegnie do niego z otwartymi ramionami wolajac tatusiu?

Gość twardostapajacapoziemi
tak sobie po prostu chce przyjsc na gotowe i wielkie prawa sobie do niej rosci, normalnie sie we mnie gotuje!

póki sąd mu ich nie ograniczy albo nie odbierze na Twój wniosek poparty dowodami - ma takie same prawa jak ten, ktory przez 10 lat mieszka z dzieckiem i sie nim normalnie opiekuje

Gość Lisavietta
normalne prawa, jak każdy ojciec chyba, ze pytasz o prawo moralne a to już zależy jaką kto jest moralnością obdarzony

Gość balbinaaaa, czo robisz?
może umierający:D

Nie wiem jakie ma prawa. Jeśli nie ma ustalonych widzeń to jest twoja dobra wola czy pozwolisz mu się z dzieckiem kontaktować czy nie. Najlepiej wystąp do sądu z pozwem o pozbawienie władzy rodzicielskiej.

Gość pracodafca
Ma pełne prawa rodzicielskie, jeżeli nie masz innych podstaw i zarzutów poza wymienionymi, spróbuj przyjąć Jego pomoc w wychowaniu i utrzymaniu dziecka, może się przebudził - ludzie się zmieniają...

To ze ma prawa rodzicielskie NIE DAJE juz mu takiej samej opieki na dzieckiem jakie ma matka . Po pierwsze gdzie byl tamte lata . Po drugie nic na dziecko nie przeznaczyl . Po trzecie kochana w mojej rodzinie byla identyczna sytuacja . Sedzina sie zasmiala . Dziecko na sprawie w sadzie wezma na rozmowe z psychologiem i jesli ono powie ze nie chce wiedziec ojca bo go nie zna i mama sie nim swietnie zajmuje to gowno koles nadziala .Malo tego od razu zloz papiery o ogranicznie a potem na zabranie . Na co czekasz?