Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błednaokoło

Córka 1,5 roku i 8,5 kg!!!!! leczenie sterydami???

Polecane posty

Gość błednaokoło

badania wyszły super, nie ma anemii, dobrze sie rozwija... ale ma niedowage, pediatra chce jej wciskać sterydy!!!zgodzic sie czy nie?

Gość ja tez kiedys myslalam
sterydy na co?? niech ta lekarka sobie wezmie, moze jej mozg urosnie w koncu!! :/

Gość papla666
W życiu!!!! Do jakiego lekarza Ty chodzisz???!!!!

Gość wrrramp
zmień lekarza i to biegiem!!!!!!!!!!!!!popsujesz dzieciaka sterydy w tym wieku na niedowagę???????

Gość jak sterydy to na siłownię
ją zapisz :D

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ty chyba żartujesz??? jesli to nie prowo to nigdy w zyciu sie na to nie zgadzaj, co to za debil z tego lekarza?????::!!!!!!!!!!!!

Gość wrrramp
dobry pediatra zrobi kompletne badania i dobierze dietę

Gość Pytajaca mloda mama
Matko kochana co za lekarka!!! Po co ona chce Twoja coreczke sterydami szprycowac,w jakim celu??? skoro mala rozwija sie dobrze i wyniki ma w porzadu to znaczy ze taki jej tym urody filagronowej.Ja tez bym lekarza radzila zmienic.

Gość dsmnfbeghd
moje dziecko ma 2lata skończone i waży 10kg i jest okazem zdrowia

moze nie zaraz prpwo bo mojemu synkowi odkad ma problemy ze skora tez przepisywali nowe leki ze sterydami, ktorych oczywiscie nawet nie wykupywalam, no ale co ma wspolnego waga ze sterdydami? na pocieszenie autorko powiem, ze moj syn ma 2 lata i 4 miechy i ma 94cm wzrostu i wazy 13kg, wyglada jak szkieletor, nic nie je, ale w zyciu nie podalabym mu sterydow!

Gość błednaokoło
Własnie myslałam żeby poradzic sie innego lekarza. Moja mama wrzeszczy na mnie że ona ma taką urodę!!!! podobno ja taka tez byłam,mama goniła mnie z łyżką żebym coś zjadła. Ale ona jest strasznie chudziutka,mało je, zero warzyw i owoców więc co robic?

Gość lovelly angiee
żadne sterydy!!! idź do endokrynologa, on pokieruje leczeniem i przed podaniem czegokolwiek sprawdzi, od czego ta niedowaga. A jak ze wzrostem..? U nas np. 3 migdał hamował wzrost i był do wycięcia. potem przez pół roku od wycięcia córka urosła 10 cm i przybrała 5 kg... A ja zawsze myslałam, że taka jej uroda-bycie drobną.. okazało się, że wcale nie :)

Gość błednaokoło
dzieki dziewczyny za wypowiedzi :) posłucham Was i sie absolutnie nie zgodzę, i bedę chodziła do innego lekarza( w tej samej przychodni) jeśli ten też tak powie... zmieniam przychodnie

Gość błednaokoło
3 migdał???? ale muszą być jakies objawy tego przerośniętego migdałka, mój syn miał usuwany bo strasznie chrapał i ciągle chorował. a wzrost... ona ma 74cm, a waga rosnie ale ledwo ledwo, przez 2 mies 400g przybrała takze waga nie stoi w miejscu,tyle dobrze

Gość wrrramp
moje dziecko ma 4.5 roku a warzywa je od paru miesięcy i to na kilogramy wcześniej pluł i nie chciał to mu nie wciskałam a młodszy z kolei nie je owoców to nie koniecznie choroba jak lubi mięsko to jej częściej dawaj mięsko i nie katuj warzywami za chwilę samo zacznie wołać

ja też byłąm wielkim niejadkiem, moze dlatego teraz jetsem szczupła, a moze to geny, bo moja babcoia i mój tata to wysokie chuderlaki

autorko to nie jest zadne pierdu pierdu zebys ot tak mogla zaufac jednemu lekarzowi.. jednak lepiej sie upewnic i isc do innego lekarza.

Gość lovelly angiee
ja zawsze córce mówiłam, (gdy nie chciała jeść ogólnie zadnych warzyw i owoców) , że w końcu pojedziemy do szpitala i tam dadzą jej jedzonko w kroplówce. Jakoś skutkowalo. I to nie były czcze groźby ,bo było tak, że miała początki anemii i musialam iść do szpitala na kroplówki, zastrzyki z żelazem itp... Także wiedziałam co mówię, a ona mi wierzyła. nie można dopuscić, by dziecko nie jadło warzyw i owoców. Są NIEZBĘDNE dla zdrowia dziecka.

Gość lovelly angiee
objawem 3 migdala było to, że mówiła nosowo i ciągle miała otwartą buzię. To wcale nie musi być chrapanie.

fakt drobniutka musi być moja córa ważyła w jej wieku coś koło 7kg ale jest wcześniakiem z masą urodzeniową 1670g i u nas to było w normie bo przez pierwszy rok życia potraja masę urodzeniową czyli 1670*3+5010 a jaka masę urodzeniowa miała twoja?

Gość o ja cie kreceee
anemii nie leczy sie w szpitalu co to za pierdolenie???????? na anemie podaje sie syrop i kwas foliowy do tego jakies witaminki Cebion,Vibomil itp, po jakims czasie znowu badania i tyle.to jest do wyleczenia.

przy silnych anemiach konieczna jest hospitalizjacja w skrajnych przypadkach nawet stosowana jest transfuzja krwii

Gość błednaokoło
to sie tak oblicza tak? moja miałą 3,120 kg w 40 tyg ciąży sie urodziła. ale biedna ciągle chorowałą odkąd skonczyla 3 mies, brat poszedl do przedszkola i tak razem cały rok chorowali,ale teraz juz jest dobrze, tylko nawet nie pisze ile ona miała antybiotyków,to też warto wziąśc pod uwagę.

otóż leczy sie anemię w spzitalu przy hgb poniżej 8 podaje sie krew, a często podaje sie też erytropoetynę na poprawę produkcji czerwonych krwinek

Gość błednaokoło
do o ja cie krece- moja miala pół roku jak była w szpitalu na anemię, leczyliśmy w domu,ale nie zrobiliśmy badań kontrolnych,skierowania sa ale co z tego jak za każdym razem co chcialam zrobic badania znowu była chora.

czyli 3120*3=9360 więc w 15 jakiś kilogram więcej więc jakieś 10300 ale skoro piszesz że dużo chorowała i antybiotyki to nie jest źle i lekarz powinien uwzględnić te wszystkie choroby przecież wiadomo że chore dziecko dużo słabiej je a co za tym idzie mniej przybiera na wadze ZMIEŃ LEKARZA!!!

i jeszcze anemię przechodziła? to ty się kobieto niczym nie przejmuj tylko zmień lekarza bo jakiś do dupy

anemia córki autorki była fizjologiczna, nie związana z karmieniem, bez wpływu na wagę

Gość błednaokoło
czyli ok 2 kg niedowagi :( no wlasnie anemia, antybiotyki i przez to ta anemia, zastrzyki,... zawsze chodziłam do jednego pediatry,ale jej nie ma ( a ona zna moje dziecko i choroby) a nie ma jej bo juz nie pracuje, wiec znowu inny lekarz, paranoja.najgorsze ze nie ma za dużo przychodni,a ta jest najlepsza w moim miescie, mają dyżury nocne,tylko to ze ci lekarza za czesto sie zmieniają.Może poszłabym do prywatnego?bo już nie wiem... ostatnio jak byłam przy ospie jeszcze była nasza pani dr mowiłam że mało przybiera,ona ją zbadała i powiedziaął ze narazie nie mamy sie przejmować bo ona jest ciągle chora ale prawidłowo się rozwija. a ta teraz mnie nastraszyła.