Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewica 26

dziwne plamienie

Polecane posty

Gość dziewica 26

Jakiś czas temu zauważyłam że po wysiłku fizycznym np na siłowni zajęciach na rowerach , na bieliźnie mam ślady po krwi i gdy się podcieram to na papieże w śluzie też się pojawia strasznie się wystraszyłam w czwartek idę do ginekologa ale boje się o tym powiedzieć Mam 26 lat i wiem ze zaraz mi tu ktoś coś dotnie ale w tym roku poszłam pierwszy raz do ginekologa zrobiła mi usg przez odbyt bo jestem dziewicą i powiedziała że wszystko oki tylko jeden z jajników był troszkę powiększony i teraz idę to skontrolować nie robiła mi cytologi przez to właśnie iż jestem dziewicą i powiedziała ze z tym badaniem poczekamy aż zacznę współżyć (chociaż nie wiem kiedy to nastąpi) Mam też pytanie jak idziecie na wizytę to od razu się przygotowujecie do badania czy nie bo ja nie wiem czy mam wejść już rozebrana czy lekarz najpierw chce pogadać i później należy się rozebrać (u mnie jest tak że wchodzi się do pomieszczenia gdzie można się podmyć i z tego pomieszczenia do gabinetu się wchodzi nikt inny tam nie wejdzie ponieważ to się zamyka)

Gość dziewica 26
byłam wczoraj u swojego ginekologa powiedziałam jej o swoim problemie zbadała mnie znowu przez odbyt i nic nie znalazła powiedziała mi że mam przyjść do niej zaraz po okresie wtedy lepiej będzie widać bo mogę mieć coś takiego jak polip - czy ktoś coś takiego miał co to jest i czy to jest groźne. Znowu powiedziała że przez to iż jestem dziewicą nie może mnie inaczej zbadać, wziernik nie wejdzie. Już zaczęłam się zastanawiać jak pozbyć się samemu tej błony ( po co to cholerstwo tam jest) tamponów nie mogę używać ponieważ strasznie mnie boli gdy próbuje go włożyć a kupiłam najmniejsze. Dziewczyny proszę poradźcie mi coś bo zaczynam się bać.

Gość vvvsssddd
Usg przez odbyt ? Wyjaśnij mi na czym polega to badanie bo nie wiem

Gość hfhf
No, a co my mamy ci poradzić? Ja nie wiem czy dziewicą jesteś z własnych przekonań, czy po prostu tak wyszło. Niestety lekarce nie wolno ci przebić błony, żeby lepiej obejrzeć szyjkę czy zbadać dokładniej. Samej możesz, ale prawdopodobnie będzie trochę bolało. Po okresie wszystko jest bardzo mięciutkie więc ona może lepiej wymacać nieprawidłowości. Zrób usg. Lepsze by było dopochwowe, ale...no właśnie. A tak ogólnie ( nie bierz tego do siebie, to tak z obserwacji i rozmów ) To wkurza mnie podejście niektórych mężczyzn. Dziewicę za żonę to owszem, ale że żenią się późno to narzekają, że ciężko ją znaleźć. A jak się jakaś znajdzie w ich wieku to jakiś pewnie dziwoląg i uciekają. A dziewczynie ma ma prawo już jej wtedy wyskoczyć, to nawet się zbadać do porządku nie może.

Gość hfhf
vvvsssddd ginekolog nie robiła dziewczynie usg przez odbyt, w ogóle usg nie było. Badanie polegało dokładnie na tej samej zasadzie jak zwykłe badanie ginekologiczne palcami, tylko palce trzeba włożyć gdzie indziej, bo konieczne jest ominięcie błony.

Gość daria26*
to nie było badanie palcem tylko usg chociaż nie wiem jak to się fachowo nazywa ale badała mnie czymś takim przypominającym gruby długopis nałożyła na to prezerwatywę i robiła mi usg bo widziałam zdjęcia a dlaczego jestem dziewicą ponieważ nie mogę znaleźć sobie faceta i nie spałam z żadnym

Gość hfhf
Dobrze, że wyjaśniłaś to usg. Ale przyszło mi jeszcze coś do głowy, ale to mało prawdopodobne. Zdarza się, że przy wysiłku fizycznym takim wiesz konkretnym, zazwyczaj przy jeździe na rowerze, ta błona pęka i czy czasami ona się tobie po prostu nie nadrywa. Bo z tego co piszesz o tamponie ( są dziewice, które z powodzeniem stosują tampony) to wygląda na to, że ona jest dość mocna.

Gość dziewica 26
MOŻLIWE w sumie nie powiedziałam dlaczego nie stosuje tamponów mojej lekarce i to może był błąd. Z tego wszystkiego sama chciałam spróbować się jej pozbyć ale wiem że boli to przy próbie założenia tamponu to co dopiero przerwanie. Czasami myślę że lepiej było by przespać się z byle kim i byłoby po kłopocie

Gość hfhf
Nooo szkoda, że nie powiedziałaś, ona by ci na pewno coś więcej powiedziała. Wiem, że czasem są takie myśli. A wiesz, że prawdopodobnie dostaniesz wewnętrznego buntu i zwiejesz? Ja do teraz tak mam jak mi coś nie spasuje i to w stosunku do własnego od 11 lat męża. :) Naprawdę nie wiem co ci odnośnie tego poradzić. Problem w każdym razie jest i to taki delikatnej materii. Poczekaj jeszcze co ci gin powie, może po okresie faktycznie coś wykryje i zapytaj o te tampony.

Gość anka888
Nie usuwaj sobie błony sama... Będziesz żałować.

Gość ohhh

i jak tam?