Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o radę&

czy można dać 4-mies. dziecku herbatke?

Polecane posty

Gość proszę o radę&

moje dziecko skończyło 4 miesiące, jest karmione piersią, tak co 3 godz. Gdy przyjezdzamy do moich rodzicow, to dziecko chce jesc co 1.5 godziny. Nie wiem, czy jest tu jakieś suche powietrze, czy to o coś innego chodzi....Mój tata stwierdził, ze moze dziecku chce się pić...no i tak się zastanawiam, czy dać dziecku do picia herbatkę do spróbowania. Dziecko nie piło nigdy nic poza mlekiem. Nie wiem, co sądzicie ? Mozna dać mu spróbować tej herbatki (malinowa z serii Hipp).

dziwie sie ze nie dawalas juz dziecku pic to chyba logiczne ze dziecko jak kazdy czlowiek potrzebuje sie napic, sa specjalne herbatki z tego co pamietam ja osobiscie mojemu dawalam rumiankowa herbatke

Gość tea mea
najlepsza byłaby LIPTON

Gość proszę o radę&
no nie dawałam - zawsze dostawało pierś w takim wypadku. Chciałam tylko się dowiedzieć, czy to nie za wcześnie przy 4 - miesięczniaku karmionym piersią.

Gość proszę o radę&
zołza, a to przy karmieniu piersią dawałaś te herbatki? Czy karmiłaś modyfikowanym ?

Możesz podać herbatkę rumiankową lub z kopru w. Na początek najlepiej zwykłej wody przegotowanej. Malinowa odradzam, dziecko szybko polubi słodki smak i wody Ci już nie wypije. Wiem po moim młodym. Dodatkowo malinowa wypaca, miał zawsze mokre nóżki, przepocone.

Gość an2anet
ja swójej córeczce daje juz od pierwszego mies herbatke a obecnie skończy 3 mies,są specjalne herbatki dla dzieci i Twój tata moze miec racje moze u Twoich rodziców jest za ciepło albo za suche powietrze i maluszkowi chce sie pic :)mozesz spokojnie dawac herbatke i cycuszki odpoczną :D

Gość an2anet
a i karmie ja piersia czasem na noc jak juz nie mam siły nawet jej daje mm

Gość inaczej _nie_będzie
Jak najbardziej można, a nawet powinno się. przygotuj się ze może nie umieć pić z butelki. Ja walczyłam z tym 3 tygodnie. Mojemu 4 miesięcznemu podaje z polecenia pediatry sok jabłkowy rozcieńczony wodą. Herbatki także ale dzieci nie przepadają za ziołowymi. Woda lub woda z glukoza to też dobry pomysł. PS. Także karmię piersią

Gość odpwf
są herbatki hip dla niemowlaków

Gość Też mama
Herbatki w granulkach - 95 g cukru na 100 g produktu. To straszny syf. Kiedyś był nawet o tym program w TV. Pediatra nie poleca tego raczej podawać dziecku. Lepiej podawać wodę, lub wodę z odrobiną glukozy. Kuzynka przyzwyczaiła swoją córkę do wody i mała nawet teraz( 4 lata) nie chce kolorowych soczków, których na sklepowych półkach jest mnóstwo - oczywiście "wszystko z naturalnych składników"

Gość milk a
inaczej _nie_będzie - wcale nie trzeba, niemowlaki karmione mlekiem modyf. trzeba dopajać a te na piersi owszem można ale przecież z piersi na początku płynie rzadsze mleko a dopiero potem treściwsze

Gość mamamam27
dawaj samą wode - te herbatki dla dzieci są straszne - próbowałam koperek, rumianek, maline - a sie okazalo że dziecku wystarczy sama woda - teraz synek ma rok i pije tylko wode i bardzo ją lubi

Gość RUDAMAMA
TEŻ MAMA MA RACJĘ! HERBATKI DLA NIEMOWLĄT TO SYF! 3% WYCIĄGU Z RUMIANKU, A RESZTA TO GLUKOZA- PO CZYMŚ TAKIM, TO DOPIERO CHCE SIĘ PIĆ ;)! MÓJ MAŁY MA 7 MIES. LATEM, GDY BYŁO CIEPŁO, TEŻ KOMBINOWAŁAM, CZYM MU PRAGNIENIE UGASIĆ... JEDNAKŻE PO PRZECZYTANIU SKŁADÓW TYCH WSZYSTKICH NAPOJÓW, STWIERDZIŁAM, ŻE JEDNAK POŚWIĘCĘ TEGO SWOJEGO CYCA I BĘDĘ GO KARMIĆ CZĘŚCIEJ, ŻEBY MÓGŁ SIĘ NAPIĆ, ALE NIE NAJEŚĆ, BO MLEKO KOBIECE JEST NAJPIERW BARDZIEJ PRZEŹROCZYSTE- SŁUŻĄCE NAJPIERW DO NAPICIA SIĘ, A PÓŹNIEJ BIAŁE- DO NAJEDZENIA:) JEDNAK, JEŚLI NIE MOŻESZ W JAKIEJŚ SYTUACJI NAKARMIĆ, TO LEPIEJ DAJ WODĘ MIN., LUB POLECAM Z HIPPA HERBATKA & SOK- BEZ DODATKU CUKRU. MÓJ MAŁY BARDZO CHĘTNIE JĄ PIJE, BO NIE LUBI SŁODKIEGO SMAKU (BO GO NIE PRZYZWYCZAJAM) I SOKI PRZECIEROWE A-LA BOBOFRUT SĄ DLA NIEGO ZA SŁODKIE I MDŁE (TAK MI SIĘ WYDAJE, BO NIECHĘTNIE JE PIJE). TYLE ODE MNIE. POZDRAWIAM.

ja od początku przyzwyczaiłam do herbatek (są od pierwszych miesięcy życia) i mała, niestety, nie chce pijać wody a jest zdecydowanie zdrowsza. Ważne jest dopajać dziecko - jak moja córa miała biegunkę to głównie piła, bo jeść nie chciała i to ja uratowało przed odwodnieniem