Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyyycha .... . .. .

zajadam sie wlasnie chlebkiem ze smalczykiem - pycha :)

Polecane posty

smalczyk sama robilam, ogoreczki tez sama kisilam...cos wpanialego dla mego podniebienia :)

Gość Jelito
To już taka bieda u Ciebie ???

a to bieda musi byc zeby smalczyk jesc? Od czasu do czasu uwielbiam zjesc domowy smalczyk z ogoreczkiem. Jezeli pieke sama chleb lub bulki to tez u mnie bieda panuje bo nie kupuje gotowych?

Gość gfdgfdcgfg
mmm...pychotka,tez uwielbiam;) a dzisiaj mnie naszło na zapiekanki na chlebie z pomidorem,wędlinką,serem i kethupem:) dawno sobie takich nie robiłam

Gość kocham witkaca
może to głupie pytanie, ale jak smakuje smalec? wstyd powiedzieć, ale mam prawie ćwierć wieku i nigdy nie próbowałam chleba ze smalcem... jakoś nie mogę się przemóc.

tez uwielbiam takie zapiekanki. Ogolnie lubie gotowac i robic sama pyszne ale nawet proste potrawy jak wlasnie takie zapiekanki. Ogolnie jakas taka jestem, ze lubie sama piec ciasto co jakis czas, , kupowac wedliny prosto od rzeznika, takie kielbaski ze sloiczka, kaszanki itp :D nawet sama robie ser smazony :)

jak smakuje/ trudno wytlumaczyc smak hehe...musisz sama zobaczyc...oczywiscie koniecznie ze szczypta soli lub ogoreczkiem kiszonym :)

Gość kocham witkaca
bo to jest w sumie sam tłuszcz i jakoś to mnie odstręcza, ale skoro tak zachwalacie, to jak będę następnym razem w sklepie to się zaopatrzę, najwyżej zużyję do pączków czy innego smażenia ;)

Ale to nie taki smalec w kostce :O Kup sobie smalec do smarowania pieczywa, są w takich pudełeczkach jak pasztety podlaskie. Z dodatkiem cebuli i jakiegoś boczku czy czegoś tam. :classic_cool:

Gość a jajajaja
nie nie, takiego z ,kostki nie jedz, bo jest niedobry. mozesz kupic kostke smalcu, ale trzeba go przyrządzic, stopić, dodać troche boczku, cebuli, jabłek, majeranku, soli , pieprzu i smażyć aż będzie taki złotawy.

Gość kocham witkaca
ok :D ale bym sobie urządziła posiłek :D ja naprawdę, po kilku latach wegetarianizmu się nie znam na takich rzeczach :D

Gość powiem ci rymem
żryj kur*o, żryj, żryj i tyj :D :classic_cool:🖐️

Gość mjsteavda
ludzie mysla, ze chleb + ogórek i smalec to bieda... :P bieda to najtansza margaryna i obkład z promocji :P

Gość 9 piętro....
ja najlepiej lubie czysty smalec ( ale rzeczywiście nie ten z kostki,sama go topie) do takiego z cebulką czy jabłkiem raczej nie da sie dokroić ogórka kiszonego