Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinkblood

Tabletki-wywoływanie okresu.PILNE!!

Polecane posty

Gość pinkblood

Witam.Mam 17 lat.Okres zatrzymał mi się 6 miesięcy temu,a przedtem była normalna "piękna" miesiączka.Nie wiem co się stało.Odchudzałam się trochę,i sporo schudłam (z prawie 50 do 41 kg).Podejrzewałam,że to dlatego.Teraz udało mi się troszeczkę przytyć (ważę 45,3kg).Rok temu nie miałam okresu przez bite 3 miesiące ale się pojawił.Ciąża jest raczej wykluczona,bo nie uprawiam seksu z chłopakiem,a pieszczoty są raczej bezpieczne.Przed chwilą wzięłam jedną z opakowania takich tabletek mojego taty (niemieckich) "A-Z+Lutein-"Optisana.Ponieważ luteina podobno wywołuje okres.ja próbowałam go wywoływać.Od gorących kąpieli,malwy hibiskusa,polopiryny i witaminy C..ale bez efektów :( Juz nie wiem jak sobie pomóc.:( Boje sie że od tej tabletki coś mi będzie.czy może ktoś udzielić dokładniejszych informacji o tych proszkach?Mam nadzieje że są niegroźne..

Wątpię, żeby Twój tata brał progesteron, więc prawdopodobnie wzięłaś jakiś suplement witaminowy z luteiną (barwnikiem, który sprawia, że liście jesienią są żółte), który korzystnie wpływa na oczy. Zamiast tego przydałoby Ci się coś na głowę. 🖐️

Gość malenka4321
hhahah

Gość cnjdcvbdchjbdch
Po jednej tabletcde z luteina okresu nie dostaniesz. MUSISZ brac je z tydzien i to sama luteine ktora ci ginekolog przepisze..

Gość merrymerrymerry
dla pewności test ciążowy możesz zrobić, co Ci szkodzi ;) a różnie to bywa...

wizyta u ginkologa jest konieczna z powodu prawdopodobnych zaburzen hormonalnych. Zrob to jak najszybciej, a luteina a luteina to roznica, jedna wplywa na wzrok druga jest hormonem, tylko i wylacznie na recepte;)

Gość ania.doradca.ladeevit
Swoim postępowaniem mogłaś spowodować rozchwianie hormonalne organizmu. Powinnaś się prawidłowo odżywiać (to po pierwsze), zrezygnować z eksperymentów z lekami (zamiast tego możesz przyjmować zestaw witamin) oraz pójść do lekarza, który ustali przyczynę Twoich dolegliwości.