Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Omim

tabletki

Polecane posty

Gość Omim

Witam. Mam 18 lat i od około tygodnia(czyli 1 dnia miesiączki) biorę tabletki anty.Zazwyczaj mój okres trwał 3 dni (mocne krwawienie) i kolejne 2(słabe plamienie) a dziś jest już 9 dzień i nadal mam lekkie krwawienie..nie jest ono całodniowe,ale występuje.Czy jest to normalne podczas początkowego brania tabletek,czy może być spowodowane źle dobranymi tabletkami?

Gość Perw śpiąca
Gdybyś przeczytała ulotkę to wiedziałabyś, że plamienia mogą występować podczas przyjmowania kilku pierwszych opakowań tabletek antykoncepcyjnych.

Gość Omim
gdybym..heh przeczytałam dokładnie i to nie raz :) jestem mądrą osobą..aczkolwiek nie było mowy o 'dłuższym okresie' a o plamieniu które może nastąpić w późniejszych dniach...więc to troszkę różnica,nie sądzisz?dlatego założyłam ten temat,aby się upewnić.pozdrawiam.

Gość Perw śpiąca
A gdzie jest napisane, że plamienie występuje w późniejszych dniach?

Gość Omim
część ulotki 'Działania niepożądane : Często: chwiejność emocjonalna, ból głowy, trądzik, ból piersi, powiększenie piersi, bolesne miesiączkowanie !!!krwawienie nie związane z cyklem miesiączkowym!!!!(i tutaj właśnie o tym mowa) zwiększenie masy ciała.... Także odpowiadając na Twoje pytanie,gdzie jest to napisane? - na logikę, w ulotce ;)

Gość ale sliczniutenka jestem
Omin ja też tak miałam.To jest reakcja organizmu na tabletki.Nie przejmuj się tymi złośliwymi wypowiedziami spiącej. PO drugim,trzeci opakowaniu powinno się wszystko unormować.

Gość Omim
ale sliczniutenka jestem dziękuje za odpowiedź na moje pytanie :) dobrze wiedzieć,że to normalna reakcja na początku brania tabletek pozdrawiam