Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marabejjja

OSPA - do mam dwójki i więcej dzieci!

Polecane posty

Gość marabejjja

Kochane. Mój syn ma dziś 10 dzień choroby. Właściwie to już nie jest chory. Zostało mu ciele zaledwie 5 strupków (a było ponad 300). Reszta już odpadła. No i nadal jest fioletowy. I tak się zastanawiam kiedy zakwitnie mi moja 2-letnia córka? Po jakim czasie od zachorowania pierwszego dziecka, zachorowało jego/jej rodzeństwo?

Niby 2 tyg od zaschnięcia strupów u rodzeństwa mogą pojawić się objawy. Moja starsza przyniosła ospę z przedszkola, chorowała tydzień. Czekałam na objawy u drugiej, nieco ponad 1,5-rocznej córki, ale się nie pojawiły. Teraz nie wiem czy chorowała bezobjawowo, czy wcale i jeszcze spotka ją ta "przyjemność".

Gość moja sąsiadka
7-10 dni po pierwszym

Gość no u mnie wcale
mnie lekarz mówił że jeśli się ma ospa wykluć do w ciągu 10dni maks.

Gość marabejjja
No właśnie ja się zastanawiam bo... Jak pisałam mój syn ma dziś 10 dzień od momentu pojawiania się wykwitów skórnych a córka dziś rano wstała z opryszczką na buzi. Ma strupki na górnej wardze i tak z boku na bródce pod dolną wargą. I zgłupiałam bo Ona NIGDY, NIGDY nie miała opryszczki. Ja nigdy nie miałam w życiu. Mąż też. Ani syn. Nie ma możliwości, że się od kogoś opryszczką zaraziła. I tak pomyślałam, że może wirus ospy się aktywuje. Myślicie, że to może być powiązane?

może chorowała już na ospę a teraz ma półpaśca, to ten sam wirus wywołuje ja też niedawno miałam półpaśca na twarzy, takie strupki właśnie

Gość marabejjja
Jak chorowała na ospę? Nawet jednego pęcherzyka na ciele nie miała. Ani nawet czerwonej plamki. Nic. :O

może przeszła bezobjawowo a może te krostki to właśnie ospa się zaczyna, chociaż na początek to powinny byc czerwone plamki a nie strupki