Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość advantix

ADVANTIX na pchły nie działa. Kiedy mogę zastosować kolejną dawkę?

Polecane posty

Gość advantix

Nakropiłam psa w poniedziałek a on nadal się drapie. Kilka pcheł zdechło jednak chyba nie wszystkie, kiedy mogę go powtórnie nakropić???

Gość kobieta plus
może za małą dawkę dałaś ? duży ten pies ? bo czasmi , mimo zalecanych dawek wedle wagi psa preparat nie skutkuje wystarczająco . A jak długi jest okres działania czynnego preparatu ?

Gość advantix
to szczeniak, taka dawke zaproponował wterynarz. a powinno działać na ok 4 tyg

żaden z tych preparatów nie daje gwarancji na 100%. JAk advantix nie działa, to daj inny, o innym składzie. jest mnóstwo na rynku tego.

Gość kobieta plus
na większości preparatów jest napisane ,ze okres czynyn to ok 24 godz , tnz ,ze żywe pchły powinny zdachnąc w tym czasie a gnidy w ciagu nastepnych 48 godz . Ja pokropiłabym go jeszcze raz ,zwiększona dawką . Ale najpierw obrejrzyj mu sierść , może ma jakieś ranki na ciele , któr sie goją i swędzą , ale jeśli nie polej go jeszcze raz . nic mu nie będize - daje slowo .:)

Gość kobieta plus
albo - wląsnie tak - ,ze na twojeg psiaka to nie dizała i trzeba zmienić preparat . na samym tylko allegro jest tego masa

zależy ile waży ten pies nie gadaj, że nic się nie stanie!!!!! jest określony przedział dawkowania, autorko nie słuchaj sie ile waży pies?

Gość kobieta plus
pokropiłam awaryjnie kota kroplami dla psa o do wagi 40 kg i żyje :) a pchły zdechły :D

Gość kobieta plus
przedział wagowy jest sporżadzony orientacyjnie . Ale każde zwierzę to inny organizm i nie mozan siespodziweać ,ze na każdego będize działalo tak samo .

Gość kobieta plus
nie głuopota tylko doświadczenie wynikajaće z obecnosci wielu zwierząt w domu przez wiele lat :)

ale nie można dwukrotnie przekraczać wagi... kobieto zastanów się... to nie jest obojetne dla organizmu zwierzaka... idź i się weta zapytaj jak nie wierzysz... biedne zwierzaki

Gość kobieta plus
chciałabyś być tak " biedna " jak moje zwierzęta :D ale nic z tego :) wiem ,że to nie jest standartowa sytuacja , ale wtedy nie bylo innego ratunku , a kot był tak pogryziony rzez pchły i Bóg jeden wie co i tak wykończony ,ze kilka dni i nic by z niego nie zostalo . A tak żyje i ma sie dobrze :D

Gość kobieta plus
a wracając do autorki - nie wiadomo czy pierwszym razem przekroczyła dawkę . Czy dawka była za mała czy preparat nieskuteczny - skoro pies nadal siedrapie . A moze ma alergiczne zapalenie skóry w zwiażku z obecnośća pcheł ? mozę jeszcze raz pwinien obejrzeć go wet .?

Gość kobieta plus
do weta chodze częściej ze swoimi zwierzętami niż ty do dentysty :) i ulgę " prorodzinną " u niego mam ze względu na ilość zwiarząt :) i wierz mi , moje doświadczenie wcale nie jest małe i potrafię ocenić stan zwierzaka nie gorzej od niego :) bo ja o nich nie czytam - ja z nimi mieszkam i żyję :)

Gość kobieta plus
to jak zaczniesz praktykować przekonasz sie,zę ksiązki ksiązkami - a życie życiem :)

praktykowałam nie raz, nie dwa. Nie namawiaj autorki do podania większej dawki, bo to nie twój zwierzak i nie wiesz jak zareaguje... co za durnota... najlepiej w ogóle wylej na niego 4 pipetki... i z głowy...

Gość advantix
no właśnie mam dziś iść do wet po kolejną dawkę, lub coś innego, zobaczymy co poleci. Ale bez psa. Z psem na wizyte to dopiero w sobote. A szczeniak waży ok 2/3kg. Dostalam advantix ten dla psów poniżej 4kg

i ok. zobaczymy co wet powie. można podac czasem większą, ale nie zawsze. na własną rękę nic nie rób. pogadaj z lekarzem, który zna Twojego pieska już. zna jego reakcję na leki

Gość advantix
Ale do tego lekarza który mu zalecił ten advantiź nie dam rady dziś pojechać, dopiero sobota. Czekać do soboty czy dziś pójść do wet w swoim miescie po krople?

poczekaj na wizytę i najlepiej z pieskiem. pamiętaj, że zwierzęta inaczej reagują na leki niż ludzie... poczekaj na wizytę i nie podawaj nic bez jego zgody

Gość advantix
Ok, na allegro kupie nastepnym razem

Gość kobieta plus
jeśli piesek jest młody , jeśli nie miał podawanych żadnych preparatów chemicznych likwidujących pasożyty - może być tak ,ze albo dawak jest za mała ,albo preparat nieskuteczny albo pies jest uczulony na jakiś składnik preparatu . jak widzisz morze możliwości :) Najlepiej bedzie poczekać na wizytę u werta , pójśc z psem , bojeśli sie okaze że ma APZS musi dostać antybiotyk w zastrzyku ,ale ogólnie doradzam nie stresowanie sie tak bardzo i nie słuchanie ślepo tylko jednego weta :)

Gość kobieta plus
parę zł ?:) skoro studjujesz weterynarię to kiepsko orientujesz sie w rzeczywistośći . pewnie nawet chomika nigdy nie hodowałaś :)